Sunday, April 17, 2016

New Side on 2016

After all these years... coretan kembali... bila scroll balik timeline dolu, sumpah rasa annoying gile sbb masa tu budak2 lagi kot. Tapi content dalam setiap post tu yang penting n jadi memory. Peace.. see ya soon LACRYMOSA

Tuesday, September 30, 2014

some people just dont know about others and didn't want to think about others...

Wednesday, September 3, 2014

Sejuk sepi

Luahan hati

Aku paling benci orang yang tibe2 menjerit kat kita

Lagi2 kalau pmpn...

Jagalah adab tu

X elokkan...
Sedap2 dapat maki free dari aku

Lagi2 time aku ngah tdo... Cakaplah elok2....

Okbai

Wednesday, July 16, 2014

Sakitnya Aku Membenci Kamu, Sakit Lagi Mencintaimu

Yezza.. sakit membencimu.. sakit untuk tidak pedulikan kamu... sakit untuk berdiam diri.. sakit untuk berlalu pergi....

Yezza.. sakit mencintaimu.. sakit menyayangimu... sakit prihatin kepadamu... sakit dengar kata3 cintamu.. sakit teringatkanmu....

Berlalu pergi atau bertahan lagi?

Monday, July 14, 2014

NILAI SEBENAR SEORANG ISTERI...


Seorang penceramah mengadakan permainan kecil kepada tetamu di dewan yang sudah berkeluarga dan meminta 1 orang datang ke depan.
PENCERAMAH: ”Tulis 10 nama yang paling rapat dengan anda”
Lalu lelaki tersebut menuliskan 10 nama, ada nama jiran, orang tua, teman kerja, sahabat, anak dan juga isterinya serta seterusnya.
PENCERAMAH: "Sekarang sila pilih 7 di antaranya anda ingin hidup terus bersamanya"
Lelaki itu memadam 3 nama yang ditulisnya tadi.
PENCERAMAH: "Sekarang hapuskan 2 nama lagi, sehingga tinggal 5 nama sahaja di papan tersebut..."
PENCERAMAH : “Hapus 2 nama lagi...”
Maka tinggal 3 nama, iaitu nama orang tua, anak dan isterinya.
Suasana dewan menjadi hening, mereka berfikir semua sudah selesai dan tak ada lagi yang harus dipilih.
Tiba-tiba PENCERAMAH berkata: “Silakan padam 1 nama lagi!”
Lelaki itu dengan perlahan-lahan mengambil keputusan yang sulit dan menghapus nama orang tuanya.
PENCERAMAH : "Silakan pilih 1 nama lagi!"
Lelaki tersebut menjadi bingung. Kemudian mengangkat kapur dan dengan berat hati mulai menghapus nama anaknya dan lelaki itu pun menangis.
Setelah suasana tenang,
PENCERAMAH bertanya kepada lelaki itu, "kenapa kau tidak memilih orang tuamu yang telah melahirkan dan membesarkanmu, tidak juga memilih anak yang darah daging anda sendiri, sedangkan isteri itu dapat kau cari lagi?"
Semua orang di dalam dewan tersebut terpaku menunggu jawapan dari lelaki tersebut.
Lalu lelaki itu menjawab:
”Seiring waktu berlalu, orang tua saya akan pergi meninggalkan saya, manakala anak jika sudah dewasa akan berkahwin, dan juga pasti akan meninggalkan saya. Sedangkan yang benar-benar boleh menemani saya dalam hidup ini hanyalah ISTERI saya. Orang tua dan anak bukan saya yang memilih, tapi Tuhan yang menganugerahkannya. Sedangkan ISTERI, sayalah yang memilih dari sekian banyak wanita yang ada di dunia ini.”
Semoga kita semua boleh mengambil hikmah dari cerita diatas. Sayangilah isteri anda..
Tuhan
Wanita yg membaca ini
wanita pilihanMu
wanita yg cantik, 
pintar cari duit, kuat & sabar...
Sayangilah dia serta kasihanilah dia.
Tolong bantu tingkat kan kehidupannya, mudahkan rezekinya,  badannya,
Jika dia melangkah mudahkan langkahnya & selamat kan dia.