Wednesday, November 10, 2010

Kenangan : Pertandingan Zapin Johor 2010

     berdebar... tu yang paling kuat berdetik disentuh hati ni... ape yang mmpu di berikan pasukan Giat Budaya SAMURA wakil mukim kesang Ledang?? hurm... takot..

     Pasukan Prisma Tari PKRM Muar pon berdebar... mmpukah mereka mendapat johan? hurm... doakan yang terbaik.... berikan yang terbaik... keputusan biar orang lain yang tentukan.... (click untuk besar)

  Pasukan Prisma Tari PKRM Muar

pasukan Giat Budaya SAMURA

Kebenaran...

the truth had reveal... it's true... diorang berhubungan... lost my mind..... god guide me.. gimme strength.. x sangke..


beberapa hari kemudian..
     ku terasa macam ada yang x kene ngan si dia ni.... hurm... usha2 orang keliling lah...
......OPPS! baru ku tahu~ si dia pisau cukur! kene ada speedo kalau nak mintak pape dari dia?? giler murah der.. hahaha... tetibe terasa satu sentuhan secure sebab x menjalinkan pape hubungan ngan dia... huhuhu... yeay! Single Is Simple but sometimes it's killing.... huhuhu... takpe... tyme skang ni ngah lega sket... weee...

Tuesday, October 12, 2010

SsH sSh....

     Salam semua, salam 1 Malaysia...

huhuhu... hurm.. lama x mengadu kat Lacrymosa.... hurm... tapi kali ni mmg x bleh tahan lagi... mmg kene ngadu...

Jarum Dalam Kalbu...

topik yang sangat berpusing pusing dalam minda ni...

kes : ada sorang budak ni... die dah ada kapel... kapel die jauh dari die... mereka 19 tahun... mereka sebaya... budak ni aq minat... tak tahu macam mana bleh minat.... secara x lansung.... tapi di sebabkan die dah berkapel, so, aq decide untuk pendam jer perasaan ini.... walaupon pedih, sikit jer sbb dah biasa macam ni...

tapi dalam situasi aq yang sedang pasrah ini, ada pulak mulut2 busuk menceritakan seswatu yang tidak sedap untuk ku dengar... pedih yang tadi tak reda lagi, bertambah pedih kali ini.... CChhinnnnggss! berderai gelas pecah bertaburan di lantai... begitulah hati tatkala ini... arghh!!! hendakku jerit tapi dalam hati sahaja.... mulut ku tidak mampu nak berkata ape2.... tahan sahaja.... pedih... mulut2 busuk berbaur bau longkang menyatakan.... yang si dia ni dalam masa yang sama berhubungan dengan seorang kenalan ku.... pedih! aq mengharapkan dia setia pada kekasihnya... die yang kelihattan berpendirian teguh rupanya goyah tatkala berjauhan berbatu dengan kapelnye... ape ni! nampaknye mmg ssh nak cari orang yang setia pada pasangannyer... mungkin aq rasa pasanganku(kalau ada) takkan setia pada ku sbb aq banyak kekurangan... tetapi.... dalam berpasangan, kedua dua pihak jugak susah nak setia... itulah situasi zaman sekarang...

conclusion... aq masih mncari yang setia dan mampu membimbing ku ke arah cinta yang sejati... not desperate tapi kalau dapat lagi cepat lagi bagus....


Friday, October 8, 2010

Bowling tyme!

kelab bowling Uniten wat tournament.... bersempena dengan Karnival Sukan Mahasiswa yang akan datang bulan 12 nikh..... aq pun dengan selambe nyer mengajak geng2 ku join.. sbb bayar RM10 dapat maen 3 game free, kasut free, g kwantan free n air mineral free... saper yang tanak kan??? hahaha..... aq, nalliz, yed, aki 1 geng.... abe, tek shalikh, wan 1 geng..... total ada 14 grup.... grup tek dapat no 10.... grp ku dapat no 9.... x sangka... hahaha!

lokasi : Megamall Kuantan
masa  : sepanjang hari
tarikh : 25 september 2010






aimie pon datang meriahkan suasana




izni ngan huda pon ada... ika datang nek bas sekali ngan nalis....


yed

aki


naliz

tek n abe

wan n shalikh







Sunday, July 4, 2010

Blue In Muadzam Shah~~

Salam dan Selamat Sejahtera


     Kembali ku mencoret sedikit ulasan dan penerangan berkaitan title yang terungkap di atas..... 


                     TaSiK BiRu.......

Salah satu keunikkan Muadzam Shah yang mungkin barangkali tidak terdapat di mana2....
Air nya tak pernah berubah warna dari dahulu hingga sekarang...
BIRU setiap masa....
menarik bukan?
tetapi ia tak menjamin kebersihannya
mungkin mengandungi bahan bertoksin yang sangat tinggi..
Impurities yang tidak dikaji..
tapi mungkin boleh di agak dengan terletaknyer logi perlombongan bijih besi di tepi tasik ini...
so, maybe anda semua boleh mengagak bagai mana ia boleh terjadi warna sebegitu rupa...
Beauty and Dangerous maybe
berdasarkan kepekatan warna, tasik ini sangat dalam..
jangan ada yang mencuba,... karang tidak dijumpe....
huhu


Salam Coretan
Azmer Ezwan

Menadah Gerimis~~

Salam dan selamat sejahtera...


     Kembali mencoret


     2 Julai 2010, Jumaat..... hari yang paling mulia dalam seminggu......... tapi hari ini..... pada tarikh keramat yang termaktub pada awal ayat khususnya... seperti tidak merestui pemergian aq maninggalkan Batu pahat terchinta.... Batu Pahat tanah ku membesar... tanah yang ku lihat segala perkembangan serta perisiannya selama 10 tahun (dari umur 9 tahun sampai 19 tahun...).. kembali ke bandar tempat ku membina cita cita ku....Bandar Muadzam Shah Pahang..... berpandukan pada pengangkutan yang ku naiki iaitu Uniten... menuju ke destinasiku iaitu kejayaan yang cemerlang....


Hari Jumaat yang indah ini.... seperti ada yang tidak kena..... dari pagi, hujan turun dengan sangat lebat sampai ke malam..... seperti x benarkan ku pergi pada keesokkan harinya.... cuaca yang lembab.... menyebabkan, kerja jadi lembab, mata jadi berat, hati jadi keras beku, niat dan semangat nak pulang kian pudar.... huhu


Namun atas suntikan semangat dari kawan2 dan keluarga, hatiku membara tanpa sedikit cacat cela untuk pulang ke Uniten.....


Salam keikhlasan...
Azmer Ezwan

Saturday, July 3, 2010

Hang Out Again!

Assalamualaikum.......


     1 Julai 2010 menjadi saksi kegilaan aq di bandar BaTu Pahat sekali lagi.... huaaaa.... dah namanyer nak melepak... biar lepak sampai rasa tanak lepak lagi... huhu... kan...
     pengisian aq di bandar batu pahat pada hari tersebut....
kol 8-10 = kelas memandu
kol 10- 11 = bersiap n tunggu di umah pika dollah
kol 11 - 1.30 = cari amik beeyat, farizwan n feeza , cari parking kat squareone, makan mcd, lepak depan pintu gerbang wayang...

owh fikiran ku melayang layang memegang bahu mereka..... hahahaha
(berangan lebay)

artat nak gak nieh.... hahaha...
ala.... nak jugak.....  nyampah!

eeeee! gatal! 


kol 1.45 = cari seat dalam wayang... duduk bersepah2 dalam panggung sbb yang ada dalam panggung tu cuma x sampai 20 orang pon....
kol 3.00 = kuar wayang... g serbu K4... solat n beli burger singgit sbb sajer nak makan benda yang jimat, sedap n banyak... hehehe...
kol 4.45 = serbu wayang balik tgk citer death ghost yang sangat membazirkan rm10..... citer x paham... jalan cerita pening... antu x menakutkan... antu sikit...membazir! + zulhelmi aka sos yang menukar mood takot kepada mood ketawa terpekik terlolong.... terus x paham.... dari mood takot sbb tgk cerita antu bertukar kepada mood lawak, buhsan n pening..... huahaaaa.... mesti penonton lain dalam panggung tu marah sbb kami seriusly memekak.... hahaha.... whatever.... kami pon bayar rm10.... huhuhu
kol 6.00 = masing2 gerak pulang.... huhuhu....
suasana dalam square one yang x berapa nak meriah sangat...


ni gambr2 kegembiraan kami yang di kongsi bersama

-TAMAT-


kol 7.30 = bersiap2 n gerak pergi Parit Simen bersama mak ngan abah... tujuan? makan ler.... huhuhu... makan yang sangat sedap.... ikan pari bakar... ikan caru bakar... kerang goreng sambal, sayur campur, kangkung goreng belacan, nasi puteh.... air laici n teh ais.... sangat kenyang!... Blurp.... thanks PaMa sbb memanfaatkan masa saya pada hari kamis yang indah ini.... huhuhu....sayang kalian berdua sangat! huhuhu
kol 10.00 = balik.... abah bawak kete dalam mood cool sbb tade game bola malam tuh.... sampai jer umah aq pon lari masuk bilik.... beralasankan nak kemas barang balik uniten... tapi fesbuk sampai ke pagi jadinyer... muahahah..... soe kepada semua yang  terkecewa..... ana x berniat hendak menipu... tapi apakan daya.... kami hanyalah manusia biasa yang termakan ngan goda nafsu syaitan... hehehe..... alasan lagi..... huhuhuhu....... hurm....
ok lah.... tamat smpi di sini saja coretanku...


salam keikhlasan..