Wednesday, April 28, 2010

Detik Detik Bersejarah

Fuh! setelah berhempas pulas selama seminggu, pada tanggal 25 April 2010, Sekolah Menengah Sains Muar melakar detik bersejarah apabila berjaya merangkul tempat pertama bagi kategori mukim mewakili mukim Kesang Muar.... sungguh hampir tak percaya sebab persaingan memang sengit gler.... Sekolah Menengah Sains Muar yang membawa nama Giat Budaya Samura yang dianggotai oleh 10 orang penari sekolah menengah sains muar yang berasal dari muar johor, menerima 1 trofi kemenangan serta wang saguhati berjumlah RM300. Pengiring mereka yang juga dikenali oleh driver mereka, Abg Din juga merasa bangga.. wakakaka.... hott gitu...

Antara mereka2 yang turut serta membantu dan memantau kumpulan giat samura adalah

Kak Salwa Johari
Kak Salha Johari, 
Abg Erzan,
Abg Chol,
Abg Sham,
Kak Wani,
Abg Is,
Bubub (nak jugak) huhuhu

tanpa mereka, Giat Budaya SAMURA tak mampu untuk berada di tempat ini...


hahahah
adoii... skemalah pulak... macam wat karangan PMR plak... hahaha... kat bawah ni gambar2 kenangan mereka2 yang terlibat ngan Giat Budaya SAMURA.... nikmatilah reaksi mereka2.... hhuhuhuhuhu

Kak Salwa, Kak Salha, N Abg Izan.
kami otw nak cari tempat makan..... tinggalkan dak2 dalam dewan... hahah.. lapo

Kak Salha, Abg Izan n Kak Salwa
Jumpelah plak 1 kedai makan kat belakang dewan Besar Ledang...
makn bese jer tapi mak ai mahal nak mampuih... adoii....
 cian abg chol selaku pemelanja sarapan kami... hahaha

Yasmin n Abg Chol 
menunggu makan diorder
Actually abg chol dah kecur tgk tapai kat tepi tuh....
hahahahha

BubBub n Yasmin...
Sempat pose jup b4 melantak

Pengiring selaku driver kami, 
yang hanya mahu dikenali sebagai Abg Din...

Debaran penari lain menunggu giliran

DEBARAN MEREKA MENANTI GILIRAN!....





GELAGAT MEREKA YANG TIDAK BERTANDING
(melebih lebih dari mereka yang bertanding plak kan...)

Abg Chol n Kak Slawa menyengal... hahahha

Wan Gebu yang x mao kalah cantik nyer... hehehe

adoi... Abg Izan N Abg chol culik anak Kak Wani untuk di photo shoot
cian dak tuh

antara saingan Giat Budaya Samura


Peace... hahah.... kecik2 dah pandai posing... ikot saper? tuuuut

adoi... menyengal lagi bila berdepan dengan kamera...

hahahah..... Abg Izan muka adik2....

Group Abg Rafi wakil Kategori terbuka... 
satu2 nyer yer...
so, konfem masuk negeri ler ni...

time orang sibuk nari...
kak Salwa sibuk ngan panggilan yang tak enti2 dari opis... hohoho
cian...

pose sket please.... hehehe...
Kak Salwa, Bubub, n Kak Salha

Adoi Abg AS, jatoh market..
Abg Chol, jangan wat macam tuh lagi! macam chipmunk!

MUKA2 JUARA..









bubub pon nak juga rasa jadi juara... hehehe

orang kuat Penggerak Zapin Daerah Muar Dan Ledang
Kak Wani, Abg Is serta anak die... hehehe
kecil2 berapi.... Zapin 4 Lipat dalam tangan...


Gembira + Letih + Puas + Lega + Lapar + Mashuk + Confident + Bangga = Mereka

Actually ada benda tertinggal.....
kalau x, group Abg Rafi akan ada saingan... \
tapi apakan daya 
atas beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan, 
mereka terpaksa membatalkan penyertaan last minute..
paham2 lah saper yang terlibat yer..

Cikgu Mab, Abg Eddy, Kak Yvonne, Bedah, BubBub, Mohiyat, Sham(achik), cik adik yang jaga kaunter Transnasional kat bustand muar..(x tahu nama)... n Kak Salwa...

Kite Cube Next Tyme yer... saya tunggu saat itu... huhuuh


2 comments:

  1. bgs btl la bub ko ni..
    memelihara budaya..hihi ;)

    ReplyDelete
  2. cik lin... jom lah join sekali... huhuhu

    ReplyDelete