Sunday, July 4, 2010

Blue In Muadzam Shah~~

Salam dan Selamat Sejahtera


     Kembali ku mencoret sedikit ulasan dan penerangan berkaitan title yang terungkap di atas..... 


                     TaSiK BiRu.......

Salah satu keunikkan Muadzam Shah yang mungkin barangkali tidak terdapat di mana2....
Air nya tak pernah berubah warna dari dahulu hingga sekarang...
BIRU setiap masa....
menarik bukan?
tetapi ia tak menjamin kebersihannya
mungkin mengandungi bahan bertoksin yang sangat tinggi..
Impurities yang tidak dikaji..
tapi mungkin boleh di agak dengan terletaknyer logi perlombongan bijih besi di tepi tasik ini...
so, maybe anda semua boleh mengagak bagai mana ia boleh terjadi warna sebegitu rupa...
Beauty and Dangerous maybe
berdasarkan kepekatan warna, tasik ini sangat dalam..
jangan ada yang mencuba,... karang tidak dijumpe....
huhu


Salam Coretan
Azmer Ezwan

Menadah Gerimis~~

Salam dan selamat sejahtera...


     Kembali mencoret


     2 Julai 2010, Jumaat..... hari yang paling mulia dalam seminggu......... tapi hari ini..... pada tarikh keramat yang termaktub pada awal ayat khususnya... seperti tidak merestui pemergian aq maninggalkan Batu pahat terchinta.... Batu Pahat tanah ku membesar... tanah yang ku lihat segala perkembangan serta perisiannya selama 10 tahun (dari umur 9 tahun sampai 19 tahun...).. kembali ke bandar tempat ku membina cita cita ku....Bandar Muadzam Shah Pahang..... berpandukan pada pengangkutan yang ku naiki iaitu Uniten... menuju ke destinasiku iaitu kejayaan yang cemerlang....


Hari Jumaat yang indah ini.... seperti ada yang tidak kena..... dari pagi, hujan turun dengan sangat lebat sampai ke malam..... seperti x benarkan ku pergi pada keesokkan harinya.... cuaca yang lembab.... menyebabkan, kerja jadi lembab, mata jadi berat, hati jadi keras beku, niat dan semangat nak pulang kian pudar.... huhu


Namun atas suntikan semangat dari kawan2 dan keluarga, hatiku membara tanpa sedikit cacat cela untuk pulang ke Uniten.....


Salam keikhlasan...
Azmer Ezwan

Saturday, July 3, 2010

Hang Out Again!

Assalamualaikum.......


     1 Julai 2010 menjadi saksi kegilaan aq di bandar BaTu Pahat sekali lagi.... huaaaa.... dah namanyer nak melepak... biar lepak sampai rasa tanak lepak lagi... huhu... kan...
     pengisian aq di bandar batu pahat pada hari tersebut....
kol 8-10 = kelas memandu
kol 10- 11 = bersiap n tunggu di umah pika dollah
kol 11 - 1.30 = cari amik beeyat, farizwan n feeza , cari parking kat squareone, makan mcd, lepak depan pintu gerbang wayang...

owh fikiran ku melayang layang memegang bahu mereka..... hahahaha
(berangan lebay)

artat nak gak nieh.... hahaha...
ala.... nak jugak.....  nyampah!

eeeee! gatal! 


kol 1.45 = cari seat dalam wayang... duduk bersepah2 dalam panggung sbb yang ada dalam panggung tu cuma x sampai 20 orang pon....
kol 3.00 = kuar wayang... g serbu K4... solat n beli burger singgit sbb sajer nak makan benda yang jimat, sedap n banyak... hehehe...
kol 4.45 = serbu wayang balik tgk citer death ghost yang sangat membazirkan rm10..... citer x paham... jalan cerita pening... antu x menakutkan... antu sikit...membazir! + zulhelmi aka sos yang menukar mood takot kepada mood ketawa terpekik terlolong.... terus x paham.... dari mood takot sbb tgk cerita antu bertukar kepada mood lawak, buhsan n pening..... huahaaaa.... mesti penonton lain dalam panggung tu marah sbb kami seriusly memekak.... hahaha.... whatever.... kami pon bayar rm10.... huhuhu
kol 6.00 = masing2 gerak pulang.... huhuhu....
suasana dalam square one yang x berapa nak meriah sangat...


ni gambr2 kegembiraan kami yang di kongsi bersama

-TAMAT-


kol 7.30 = bersiap2 n gerak pergi Parit Simen bersama mak ngan abah... tujuan? makan ler.... huhuhu... makan yang sangat sedap.... ikan pari bakar... ikan caru bakar... kerang goreng sambal, sayur campur, kangkung goreng belacan, nasi puteh.... air laici n teh ais.... sangat kenyang!... Blurp.... thanks PaMa sbb memanfaatkan masa saya pada hari kamis yang indah ini.... huhuhu....sayang kalian berdua sangat! huhuhu
kol 10.00 = balik.... abah bawak kete dalam mood cool sbb tade game bola malam tuh.... sampai jer umah aq pon lari masuk bilik.... beralasankan nak kemas barang balik uniten... tapi fesbuk sampai ke pagi jadinyer... muahahah..... soe kepada semua yang  terkecewa..... ana x berniat hendak menipu... tapi apakan daya.... kami hanyalah manusia biasa yang termakan ngan goda nafsu syaitan... hehehe..... alasan lagi..... huhuhuhu....... hurm....
ok lah.... tamat smpi di sini saja coretanku...


salam keikhlasan..