Tuesday, October 25, 2011

:)

Beauty is not about having a pretty face,it's about having a pretty mind,a pretty heart,a pretty soul,and pretty respect with other people 

Monday, October 24, 2011

aktivitiku

siang lepak umah... malam2 kuar... aper nak jadi? hahah! teruk2....

F.A.T.E

Fate is knowing that your life has been pre-planned, faith is knowing that Allaah is the best of planners.

kanak2 dulu n kanak2 kini

budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an mesti ingat mase skola rendah dulu2 kan: - * kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak. * kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku. * RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm.... ......* pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. * main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam! * pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu. * cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ. * bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. * time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la... * main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape. * jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca. * takut BCG tp lepas inject poyo la pulak... * balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora n Yoyo pon best gak.Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon. * Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu... * Siri kartun;DRaGON BALL, power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg. jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni..asyik ngadap tv n ps.. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ ni la baru zaman kita

titipan using Qosmio

hari2 ujan....

hormone x stable
perot lapar 24 jam
sejuk.. malas nak mandi
nak jalan2 kat bandar nek moto pon x syok
tv n internet kene off cuz takot kene panah petir
baju yang di jemur x kering
kawan2 semua lost contact
assignment malas nak buat
mata berat
rokok dah abes

runsing2....

hhuuhuh... i need a light to change my life!

For Sum1 That I Cant Forget.. ;(





Never mind, I'll find someone like you

I wish nothing but the best for you too

Don't forget me, I beg

I remember you said,"Sometimes it lasts in love 

but sometimes it hurts instead,

Sometimes it lasts in love 

but sometimes it hurts instead."

Forget You!!!

Sunday, October 23, 2011

aq bukan orang senang

ape yang kita minta (tapi x berapa nak mengharap sangat) mesti x dapat.... tapi bila kita x minta, tu yang kita dapat.... huhuhu.... hidup jangan nak demand sangat kalau kita bukan orang senang..... orang senang, gunung pon mampu beli, laut pon boleh di kaki kaki, petik jari, jatuh dari langit.... walau pon masih student, parent beri jer everything.... mmg mewah lah hidup... ada yang bleh adapt belajar + kemewahan... ada yang hancur disebabkan kemewahan... hidup x pernah puas.... parents beri everything cukup... nak kereta, dapat... nak kamera, dapat... nak laptop, dapat.... tapi kenapa masih x puas.... masih nak mencuri... nak susahkan orang lain.... nak duit hasil air tangan sendiri ker? kalau ye pon, biarlah yang halal... kerja.... aq ni dok ngaja menari macam nak mati sebab nak duit nak rasa kemewahan mcm yang orang lain rasa.... bukan aq simply mintak parents aq... diorang pon orang susah... diorang pon belajar dari kesusahan..... adik beradik aq orang cakap senang.... tapi diorang tak tahu yang adik beradik aq semua belajar dari susah..... diorang tahu berjimat cermat... belajar tinggi2 sbb tahu ilmu yang tinggi mampu menjanjikan kerjaya yang mewah.... aq di inspirasikan oleh mereka.... aq pon nak belajar hidup susah... korang nampak aq mewah tapi hakikatnyer semua tu cuma khayalan jer... nampak beg aq macam mahal... padahal beli kat pasar malam jer.... nampak everything macam mahal... padahal beli kat bundle jer..... aq bukan orang senang weyh macam korang yang simply keluarkan duit untuk benda2 yang mahal.... pergi shopping mahal2.... beli tu beli ni.... aq ada duit, bukan duit mak bapak aq... aq cari sendiri.... aq belajar sendiri... nak melancong pon aq x mampu... naik kapal terbang, x pernah..... ni kan pula jejak kaki ke negeri orang..... belajar lah weyh... bwlajar.... jangan buget hidup senang padahal tu semua harta  mak bapak..... kalau korang dah sapu semua harta mak bapak, mak bapak nak sapu aper kat korang? tahi? seswai...

Saturday, October 22, 2011

SABAR



╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬

╬═╬
╬═╬
╬═╬

╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
penatkan berusaha?? sbb tu kena SABAR..HAHAHAHA.. ^_^


Umpama Pensil dan Pemadam



Pensil:Saya minta maaf..
Pemadam: Untuk apa? Awak tidak berbuat apa-apa yang salah.
Pensil: saya minta maaf sebab awak cedera di sebabkan saya. Setiap kali saya membuat kesilapan, awak sentiasa ada untuk saya. Tetapi apabila awak membuat kesilapan saya tiada. Awak akan kehilangan sebahagian daripada ... diri awak. Awak akan menjadi lebih kecil dan lebih kecil lagi setiap kali di sebabkan kesilapan saya.
Pemadam: Itu betul. Tetapi saya tidak kisah. Awak lihat, saya telah di lahirkan untuk melakukan tugas ini. Saya telah dibuat untuk membantu awak pada bila-bila masa awak melakukan sesuatu kesilapan, walaupun satu hari saya tahu yang saya akan hilang dan awak akan menggantikan saya dengan yang baru. Saya sebenarnya gembira dengan tugas saya. Saya tidak suka melihat awak sedih, dan saya berharap awak dapat teruskan perjuangan hingga ke titisan karbon terakhir. :)

CINTA dan KENTUT



CINTA dan KENTUT tidak boleh ditahan, keduanya boleh menjadi lega bila terlaksana.
CINTA tertahan = Sengsara, KENTUT ditahan = Menderita Kalau CINTA dan KENTUT keras bersuara, tentu perasaan kita lega.
CINTA tanpa rasa, bukan CINTA namanya, KENTUT tak berbau, bukan KENTUT namanya.
CINTA itu rapuh, KENTUT itu bau. ... CINTA itu halus, KENTUT itu virus. CINTA diam-diam membuat orang mabuk kepayang, KENTUT diam-diam membuat orang mabuk kepalang.
CINTA bagi kebanyakan orang muda, “Ahhh, CINTA monyet…!” KENTUT didepan banyak orang, “Sialan, monyet lu…!” CINTA dan KENTUT sama-sama sering dicari: Kalau sudah CINTA: “Dimana engkau duhai kekasih?” Kalo sudah KENTUT:
“Siapa nih yang KENTUT? Hayoo, ngaku gak…?!!!” CINTA berlebih membuat orang terbuai, KENTUT berlebih membuat orang terkulai.

CINTA menyatukan persepsi,

KENTUT menyatukan emosi.

Alphabetikalism



kalau 


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 

sama dengan 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 jadi... ...

H+A+R+D+W+O+R+K = 8+1+18+4+23+15+18+11 = 98% K+N+O+W+L+E+D+G+E = 11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96% L+O+V+E=12+15+22+5= 54% 

L+U+C+K = 12+21+3+11 = 47% 


Ini sume x dpt markah penuh... 


tapi “attitude” A+T+T+I+T+U+D+E = 1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Saturday, October 1, 2011

Burung Spesel



Pada suatu hari sorang suami baru pulang dari Brazil , membawa burung kakak tua yang sangatlah spesel..
Si isteri bertanya..pada si suami...
" Abang..buat aper beli burung tu..?! Kan mahal tu..!"
Suami menjawab..
" Ala takper..burung ni spesel..tengok nie.."
Suaminya mengangkat tangan kanan dan memetik jarinya...burung itu terus menyanyi lagu POP..
Si isteri sangat suka..dan menyuruh suaminya mengangkat tangan kiri plak..
Si suami..berbuat demikian dan memetik jarinya.. dan burung itu terus menyanyi lagu ROCK pula..
Si isteri pun suka dan bertanya..
" Abang, kalau kita angkat kedua-dua tangan plak camner..?"
Suaminya menjawab.." Awak cuba la buat.."
Si isteri mengangkat kedua2 tangannya dan memetik jarinya..lalu.. .burung itu pun berkata...

" SATU SATU LAH, BODOH..!!! "