Sunday, October 23, 2011

aq bukan orang senang

ape yang kita minta (tapi x berapa nak mengharap sangat) mesti x dapat.... tapi bila kita x minta, tu yang kita dapat.... huhuhu.... hidup jangan nak demand sangat kalau kita bukan orang senang..... orang senang, gunung pon mampu beli, laut pon boleh di kaki kaki, petik jari, jatuh dari langit.... walau pon masih student, parent beri jer everything.... mmg mewah lah hidup... ada yang bleh adapt belajar + kemewahan... ada yang hancur disebabkan kemewahan... hidup x pernah puas.... parents beri everything cukup... nak kereta, dapat... nak kamera, dapat... nak laptop, dapat.... tapi kenapa masih x puas.... masih nak mencuri... nak susahkan orang lain.... nak duit hasil air tangan sendiri ker? kalau ye pon, biarlah yang halal... kerja.... aq ni dok ngaja menari macam nak mati sebab nak duit nak rasa kemewahan mcm yang orang lain rasa.... bukan aq simply mintak parents aq... diorang pon orang susah... diorang pon belajar dari kesusahan..... adik beradik aq orang cakap senang.... tapi diorang tak tahu yang adik beradik aq semua belajar dari susah..... diorang tahu berjimat cermat... belajar tinggi2 sbb tahu ilmu yang tinggi mampu menjanjikan kerjaya yang mewah.... aq di inspirasikan oleh mereka.... aq pon nak belajar hidup susah... korang nampak aq mewah tapi hakikatnyer semua tu cuma khayalan jer... nampak beg aq macam mahal... padahal beli kat pasar malam jer.... nampak everything macam mahal... padahal beli kat bundle jer..... aq bukan orang senang weyh macam korang yang simply keluarkan duit untuk benda2 yang mahal.... pergi shopping mahal2.... beli tu beli ni.... aq ada duit, bukan duit mak bapak aq... aq cari sendiri.... aq belajar sendiri... nak melancong pon aq x mampu... naik kapal terbang, x pernah..... ni kan pula jejak kaki ke negeri orang..... belajar lah weyh... bwlajar.... jangan buget hidup senang padahal tu semua harta  mak bapak..... kalau korang dah sapu semua harta mak bapak, mak bapak nak sapu aper kat korang? tahi? seswai...

No comments:

Post a Comment