Friday, May 25, 2012

SAYS is giving out prizes everyday for 30 days!

SAYS is giving out prizes everyday for 30 days!: SAYS is celebrating its 4th Anniversary and giving out awesome prizes everyday for 30 days! Get yours now!


5 Questions You Should Never Ask Your Girlfriend




Let’s face it, women have the ability to read much more into a question than is meant.

For instance, a guy asks what the time is, and she hears, “I’m bored, I want to leave, I wonder if this relationship is working for me, I think I may be able to escape in the next few minutes, I wonder what I am doing here?” He wanted to know what the time was, because he needs to take his tablet an hour after supper.

So what do the following questions mean to women?

Are you going to be much longer?
She hears : Here I am sitting on my backside waiting in the car, while you are packing the baby’s bag, sorting out the dog, wrapping the birthday present, dealing with YOUR mother’s phonecall, setting the alarm and locking the house. What is taking you so long?
Why does this question irritate women?
This question merely reveals your husband/boyfriend’s complete lack of understanding about what it takes to get ready to go on the road. And this is what makes women angry. Leave it to the man in your life, and you will arrive at the party without a present, without clean nappies for the baby, and to top it all, a call from the alarm company, saying the armed response says the dog is trotting around inside the house and they hope that is what set off the alarm.

Don’t you think you should start running again?
She hears : You are getting fat and I think it is because you are not getting enough exercise. Pick up two more kilo’s and I am out of here.
Why does this question irritate women?
It makes them feel that they are being prescribed to in how they should look, what they should wear in order to be found acceptable. Men just don’t understand that many women deal with baby blues or the difficult boss by eating a second slice of chocolate cake, followed by a cream caramel delight, rum ‘n raisin ice cream and rounded off with a sweetie pie.

What’s for supper?
She hears: Your place is in the kitchen. I don’t care if your work a full day like I do, supper is your responsibility and I am hungry.
Why does this question irritate women?
It makes them feel as if the bulk of the household responsibilities is still theirs, even if they work fulltime or earn more than their husbands. Especially if they shopped for the food, cooked yesterday and put three loads of washing through the machine in the last 24 hours.

What was your previous boyfriend like?
She hears: I don’t like the thought of your being with anyone else, even if I didn’t know you then. I really want to hear that he was a right royal jerk, useless in bed, couldn’t hold down a job and generally disliked by all your family and friends.
Why does this question irritate women?
It makes them feel cornered – previous boyfriends are actually private territory and have nothing to do with present relationships. When women are hesitant to discuss previous relationships, men often react as if they are somehow being excluded and as if the woman has something to hide. We all have secrets and private things about which we don’t talk to anyone.

Who was that you were talking to?
She hears: I don’t trust you. I don’t like you talking to other men. You’re mine, mine, mine and don’t you forget it. How much did that smile really mean?
Why does this question irritate women? It makes them feel as if they are being treated like possessions and not human beings. Everyone needs friends and women certainly do not want to sleep with every man they smile at. Heavens, that would include the 72-year-old butcher on the corner.

Friday, May 18, 2012

Buat Pahala di Pagi Hari..

semalam dah janji ngan mak nak ikot g pasar pagi ni.... so, b4 tido baca doa supaya dipermudahkan bangun pagi.... sekali pintu berbunyi, mak teriak

bangun!~ nak ikot g pasar x?

ikotkan mata, tak nak, tapi ikot kan hati, nak..... so, bangun lah jugak.. terus mandi.... lepas mandi, tengok langit... nape gelap lagi... rupenyer baru kol 6.30!~ paginyer!~ adeyh.... menggigil keluar rumah... huhuhu.... dalam kete otw nak g pasar, tido!~  muahahah... abah cakap aq tidur sampai berdengkur dengkur... malu jap!~ sedap kowt tido dalam kete!~ hahaha

sampai di pasar.... jauh jalan2 kat pasar ni...

gambar kat atas ni kat pasar basah...

ingat arini nak jadi vege.... tapi mak masak sotong samballah.... next time lah jadi vege... bye2 sayur...




banyak buah!~ suke!~ puas mata mendang... puas lagi mulut ni yang melantak tester.... hahahah!~


gambar kat atas ni pasar kering...

mak banyak beli barang kat pasar arini sbb Ayun aka abang yang sulong nak balik dari oversea.... tu yang macam2 mak masak..

balik pasar ku tertido.... bangun2, mak dah siap masak.. salalu mak mintak tolong sekali.. tapi kali ni mak macam excited plak masak sorang.... huuuuuu

sedang aq asyik tulis blog ni.... abah hulur RM200... abah kata ni duit joli2.... wah!!!!!!!!! x percaya!~ tq abah!~

tanya abah duit ni untuk ape actually..... die kata sajer2 jer.... alhamdulillah..... leh joli2.... tapi tade kawan nak ajak joli2.... so. simpan je lah.. muahahhaa...

bye2 pasar... semoga kite berjumpe lagi...

Thursday, May 17, 2012

Upcoming Birthday Presents




sedih... tanggal 11 May 2012, my lovely Simba and Kiara berpisah buat selama lamanya... Simba pergi dan takkan kembali sampai bila2.. tinggallah Kiara seekor mengharungi hari2 sebagai bakal ibu tunggal. kandungan makin besar dan segalanya berubah setelah pemergian suami tercinta. rumah tangga yang dibina selama 8 bulan kini telah berubah. Si betina jadi seekor ginie pig yang senyap, x kuat makan, x kuat minum dan banyak termenung.

sewaktu kematian Simba, Kiara baring berhampiran suami tercinta. susah senang mereka bersama... harungi cuaca panas, terik, kebuluran, kehausan.. mereka tetap bersama...

setelah beberapa hari berlalu, hari ini... 17/5/2012, pukul 8 pagi, seperti selalu, rutin ku memberi anak anak ku makan.. dikejot kan dengan kehadiran 2 baby ginie pig yang genit, aktif, cute dan seiras dengan  ibu bapa mereka... hadiah yang tidak terkata itu menunjukkan si ibu tabah mengharungi hidup demi anak2 tercinta beliau... semoga mereka membesar dengan aktif dan ceria dan sihat.... love you guys!~ nama x decide lagi sbb nak kasi kak Yetty ngan Zaity decide nama yang best....



yang sekor ni masih basah lagi dan otw kering.... 
mmg segar baru keluar dari kandungan Kiara..


si Bapa pergi meninggalkan si Ibu... tapi si Ibu gigih and tabah harungi hidup demi anak2 tersyg.. terima kasih atas hadiah anda Kiara... love..

Tuesday, May 15, 2012

Isi Tangki

b4 kuar umah, kene MAKAN.... harus!~ sbb kat luar nnt x yah nak bunyi2 perut nak cari makan... sng.... save cost... menu sedap... ayam golek berempah... pergh.... cair beb... keluar air liuq.... sodap.... bak kata orang... 'KO ADO?' hahahha... selamat menjamu selera semua!~ huhu...



almaklumlah bercuti dikampung halaman... dimana makanan tidak putus2 di hidang kan... mak! dah lah!~ camne nak diet nikh!~ adeyh... hahaha.... mak mana yang x shh hati kalau anak die x makan... tapi mak2 perlu tahu ang anak2 diorang pandai dah cari makan kalau lapar... asalkan pitis nya ada!~..... hehehhe....

Selamat Hari Jadi Budak Kecik!~

lokasi : Umah Madam Azariah
Majlis Hari Jadi Iqmarl yang ke-7 tahun
jam : 8.30 Malam hingga 11.00 malam

meriah!~ walaupun jemputan cuma ajk penginapan Harmoni, tapi meriah!~ huhuhu... menu best!~ ada lakse (100% handmade, karipap, nugget, fries, wedges, Chocolate Moist Cake, & macam2 ag... mmg tersgt  sgt kenyang malam tuh... tq Madam Azariah serta uncle!!~

madam dengan iphone nye

Salam Selasa Semua.....

arini tade pape aktiviti pon duduk di rumah ni.... cuma kejap lagi nak keluar nak g hantar BB g kedai... rosak.... saket hati, mental, mata, telinga, semua ada bila telefon, penghubung utama antara teman2, rosak... aiseyh....

hurm... pernah x korang perasa orang yang kerap naikkan status di facebook, memarketkan diri... tapi di 'like' oleh diri sendiri jugak.... GILER DESPERATE DOE KAW!!!! malangnya orang2 lain @ pelawat2 lain x like pon.... (ntah ada pelawat ntah tidak) aiseyh.... kenapa harus jadi begitu? wat malu jer... muahahha...

Friday, May 11, 2012

fakta tentang ibu anda !

ramai orang cakap masakan ibu sendiri adalah yang paling sedap , pendek kata memang tak boleh lawan la dengan ibu orang lain . sedangkan mungkin bagi orang lain masakan itu biasa-biasa sahaja :D

tapi tahu tak kenapa anda sentiasa rasa masakan ibu anda yg paling sedap? sebab.. apabila seorang wanita itu memasak , dia memasak dengan sepenuh hati.. umpama kasih sayangnya diadun bersama rempah masakan tersebut...

"kenapa sedap sangat ni mak masak?" sebab ada kasih sayang seorang ibu dalam masakan tersebut ...orang lain rasa tak sedap , sebab mereka tak dapat rasa kasih sayang tu ♥

Wednesday, May 9, 2012

Friendtalistics

i'm gonna miss you guys!~ bye2... selamat menempuh alam pekerjaan.. ku kan menyusul kemudian hari... dah x lama dah...

memang tak ada lelaki tampan seperti aku, tapi yang lebih tampan banyak... kire aq ni tampan sikit lah... hahahha... macam macam, malam ada paper PUBLIC SPEAKING AND PRESENTATION.. tapi dah tak tahu nak baca ape sbb mmg takde bahan nak di baca.. so, masa siang ku dihabiskan dengan mengemas bilik and barang milik diri ini cuz semester hadapan ku berpindah ke penginapan lain. 


kunun nya masuk ke penginapan lain sbb nak bimbing organisasi penginapan baru di sana.. tapi yang pasti mesti ramai orang dari penginapan lama ni marah sbb aq dah lama berkhidmat di sini. hurm.. tapi apakan daya.. ku tak mampu untuk hidup super duper pack sbb sesak mata nak memandang. bila buka radio Hot.FM ni, ada berita sal satu orang ibu ni belasah anak die yang berusia 10 bulan. MasyaAllah.. bila tengok video kat bawah ni, mmg rasa x sampai hati sangat2!~ 


kenapa ada manusia sebegini!~ !@#$%^&*... mmg aq marah and emo sangat sbb aq mempunyai 1 niat dan cita2.. 

saya nak ada anak sebelum berkahwin.. saya nak sayang anak saya sebelum saya berkahwin.. saya nak anak lelaki sbb kalau anak perempuan banyak sikit kerja. saya akan sayang anak saya, tatang anak saya, jaga and beri penuh kasih sayang kepada anak saya..
 itu dia... niat dan cita2 yang suci murni... saya nak cari anak yatim. tiada tanggungngan dari saper2... hurm... mungkin sbb saya sedih bila tgk kanak2 terbiar di tepi tepi jalan dan di rumah rumah anak yatim.. huhu... semoga diberkati.. ok lah... nak sambung kemas umah balik... btw, x sabar tunggu 30 MEI ni sbb hari tersebut hari bersejarahku... hehehe... 

Merantau ke Negara Orang

some place to relax mind and soul.... hope to went there one day.... syurga makanan... belum berkesempatan sbb menunaikan tanggungjawab sebagai seorang pelajar universiti.... takpe phuket... we'll meet each other one day!~ bye love

Tuesday, May 8, 2012

Pedoman 2

Bila mak ayah kita yang meninggal.
Pesan kat adik beradik, kalau mak ayah kita meniggal, jangan biarkan orang lain yg urus jenazah mak ayah kita..biar adik beradik kita sendri yg uruskan..bukan kita tak pandai, tapi kita malas nak belajar..solat jenazah kalau bljar 5 minit pun tak sampai.. tapi kalau diploma,3tahun belajar boleh pulak..

kita tak malu ke kalau orang2 lain tahu aib mak ayah kita masa mandi??
cuba bayangkan..kita anggap benda ni benda kecik, sebab tu kita tak ambik berat..
cuba tanya mak ayah, kalau boleh sape nak uruskan kalau mak yah meniggal??
mesti diorang jawab, "anak2"...

bila mak ayah meniggal, mula la kite telefon pihak masjid,panggil org kampung nak suruh urus jenazah..padahal benda tu kite pun boleh buat..sia2 je kalau belajar sampai dapat PHD tapi org lain yg mandikan jenazah mak ayah kite, sia2 je ada ijazah, tapi org lain kafankan jenazah mak ayah kite..sia2 je blajar sampai UK, tapi org lain yg imamkan jenazah mak ayah kite..

renung2kan..inilah kali terakhir kita bertanggungjawab utk mak ayah kite.

*aku pun masih jahil mengenai ini.. :'(


Mother's Pain

Saturday, May 5, 2012

Sepetang Bersama Teman2 sem 3 2012 2013

lokasi : Padang Golf Muadzam Shah