Tuesday, June 19, 2012

baru terjaga dari terlelap.... mimpi ngeri.... takot.. camni ceritanya

aq bawak dak2 Kazakhstan yang datang ke Uniten untuk program pertukaran pelajar... 
aq escort diorang jaln2 kat Melaka... then, bus berhenti kat depan 1 kawasan rehat ni..... 

keliling hutan... nyaman, segar.... diorang semua nak tunggu dalam bus jer.. tanak keluar... 

En Rosli dah lama keluar bus katanya nak g toilet tapi x balik2.... ku pon keluar lah nak cari en Rosli... sedang aq masuk entrance  kawasan tuh, tetibe ada seekor badut tahan n ikat something kat pinggang aq.. 

so, aq biar je lah... badut...tade kerja... then after die lepaskan aq, aq rasa ringin... 

sekali aq melompat, jauh pulak landingnye... so, aq gembira main lompat2... then aq ternampak lah ex aq yang aq sangat rindu di 1 sudut... 

sedang aq melompat lompat ke arahnya, aq di tahan oleh 2 ekor patung.. gajah n harimau yang bulat2.... aq berjaya escape dengan melompat sangat kuat..... tapi mereka kejar... 

aq ditahan pula oleh sekumpulan badut kecil yang badannya diikat belon... diorang pon lompat2 tapi x tinggi.... aq berjaya melepasi mereka... 

then aq decide nak keluar dari kawansan tuh nak kembali ke bus.. tetibe kat pintu gerbang kawasan tuh, ada 2 ekor badut yang badannya banyak diikat belon... so, aq ingat diorang ringan sbb banyak belon kat badan (mudah terpelanting n terapung).... rupa rupanya mereka teramatlah berat... 

once aq tolak diorang, aq terpelanting ke belakang.... aq try lombat melepasi diorang tapi belon yang diikat kat badan aq dah kurang angin... so, aq lompat x tinggi.... then aq try lagi lompat tinggi2... kaki ku di pegang oleh salah seorang badut berat tadi... 

aq terkejot n then terbangun... adeyh... mimpi rupenye.. mimpi2.... mimpi macam lama rupenye baru terlelap dalam lebih kurang 15 minit... huahahhaha...so, x nak terlelap lagi sbb takot kene kejar dengan badut... hahahah!~ 

No comments:

Post a Comment