Thursday, August 23, 2012

Lagi Lelaki Melayu Kahwin DI Tanah Asing



Wah!~ Banyak pulak kes perkahwinan songsang timbul di internet selepas Ariff Alfian menggegarkan Malaysia dengan perkahwinan songsang beliau di tanah asing


Cuba lihat gambar pasangan di bawah ini, dipercayai satu gambar yang sempat dirakam ketika pasangan gay melayu dan mat saleh berkahwin di Greece.




Menurut sumber, gambar ini sebenarnya telah lama, dan perkahwinan gay ini sudah lama berlaku sebelum dari kes melayu kahwin gay Ariff Alfian lagi.

Mungkin lepas ni lebih banyak lagi kes Lelaki Melayu Kahwin Gay yang berlaku di luar negara akan terbongkar, sebelum ini ianya dipandang cuma sebelah mata.

Benar atau tidak, palsu atau fakta, masih lagi menjadi persoalan, tapi berdasarkan gambar diatas, kelihatan seperti amat asli sekali.

p/s : agak-agak bagaimana pula dengan lesbian yang lari berkahwin di Singapura? bakal terbongkar tak? Mungkin tidak, jika lesbian itu tiada kaitan dengan pinjaman pendidikan PETRONAS.

Ting Tong Tang Ting


kepala sakit buat Marketing Final Year Project Paper & Presentation. saya perlukan masa saya juga. tidur x cukup, makan x senonoh, kerja huru hara.... kawan pon entah kemana... bukan ku pinta... tapi demi kerjaya sebagai seorang pelajar yang harus dipenuhi, akan ku redahi sedaya upayaku... cewah... bahasa nak meletop jer... hahhaa... walau apepon, project paper ni antara penyumbang terbesar gred final exam aku. so, it is not a joke. it is something serius that may cause serial death every year of my life kalau main main. dila @ syarifah dalila as peneman yang juga penambah stress kadang kala merupakan someone yang sangat setia dengan ku di saat2 perit menyiapkan paper ni. tido sama2, nangis sama2, gelak sama2, makan sama2, ponteng kelas sama2, sahur sama2, buka sama2, memang orang kata dah macam laki bini dah!~ tapi kalau lah semua orang tahu ape yang kami lalui ini, mesti orang x sangka. kami tido sebelah2 padahal kami hanya sahabat baik... nak buat macam mana... tido di meja fudkot!~ orang nak tangkap basah, sukatilah... setakat ni, ku x pernah dengar orang kene tangkap basah kat tempat awam macam kat foodcourt... hahah!~ sewel2... papepon, penamatnya Alhamdulillah... semua berjalan lancar... amendment x perlu dibuat sbb everything follow the guideline n nearly perfect... tapi x perfect.. kami pioneer buat project paper  ni.... so, baik buruknyer kami punyer punye kerja, memang matilah batch selepas kami.... terima kasih yang tidak terhingga kepada supervisor kesayangkan kami...




En Zulkeflee bin Abdul Razak
(soe pinjam gambar fb)


dan jugak panel2 yang judge n comment our presentation
(en Abdul Rahman, Miss Zuraini n Miss Hamiza)

dan du bawah ini adalah antara ragam kami!~ btw, lupe nak bgtahu.... dalam kelas kami ni gak, ada sorang lagi yang amik project paper yang sama... muhammad Syafiq aka yong.... die pon pulun2....

projectpaper ni personal punya assessment. so, nak tak nak memang benda ni untuk masa depan. aq buat project "Marketing Plan For Muhd Shah Nasi Baryani", dila buat "Marketing Plan For Intan's Oven" dan Syafiq buat "Marketing Plan For Palma Beach Resort, Pangkor Island"












Sunday, August 19, 2012

Such As Once

One day felt like one week
One month felt like a year
Looking for love that fall
From my grip

Distance felt like one mile
Broad like no end
However I have unbroken hope
To get close further






Monday, August 13, 2012

Rasa Kecewa 13/8/2012 1.50pm

memang sedih...
tak ada apa yang dapat ku ucapkan
sir extend buat kelas sampai ari Khamis malam.... raya hari sabtu...
mana nak dapat tiket balik?



abes satu kelas kecewa...  KALAI, HAFIS, n mereka2 yang balik naik bus.... begitu juga lah aku.. kenapa sir zalim sangat.... aq tahu... ni adalah sebab seekor manusia ni kan?
manusia yang x reti datang kelas, x reti jaga hati orang lain....


supposedly arini, senin, 13/8/2012 si dak jantan ni kene present... tapi tak datang... kata kat KL... kaki kene infection... kene cuci bagai... tapi bila kelas abes, budak2 ni g umah die, die ngah tdo.... memang ~!@#$%^&^%$#@! lah!  kau memang penyusah...Kalai balik Penang, aq balik Batu Pahat, Hafis balik Kluang.... tahu tak tiket bus mahal?  sumpah rasa Fuckup gler...  aq nak anta Ija g air port hari khamis malam... 4 tahun kat Canada...

susah nak balik... duit kene kumpul banyak.... mak pon cakap x yah balik.... kalau mak ada duit, mak g tgk kat sana.... b4 dis abg belajar kat aussie 2 tahun setengah pon x balik... mak x kasi balik.... nnt abes duit banyak...

hey manusia manusia.... banyak yang kau ganggu.... sorry lah kalau kami terpaksa membenci kau....



Saturday, August 11, 2012

Pedoman Penunggang Motorsikal yang x Senonoh

if you dont want to get more suffering, please do not make in the name of goodness for everyone


Sometimes I feel like we're friends, 
sometimes I feel like we're more than friends, sometimes I feel like we're strangers.


Friday, August 10, 2012

luahan hati

Kata orang kalau bercinta, jangan serahkan semua hati kita kepada kekasih kita, simpan sedikit untuk merawat rasa kecewa...hmmm tidak bagiku...andai benar kita bercinta, serahkan saja sepenuh jiwa dan raga kerana aku mencintainya semasa di dunia dan ku tetap ingin bersama sehingga ke syurga, hmm rasa cemburu pula kepada sang bidadari di sana...

Thursday, August 9, 2012

Nine Phrases You Should Never Put on Your Resume






Since most recruiters and hiring managers receive far more resumes than they have time to review carefully, they’re forced to find shortcuts that will allow them to quickly sort resumes into Yes, Maybe and No piles.

There are lots of ways to get into the Yes pile -- customizing your resume, using strong verbs, giving concrete examples of past accomplishments and showing your value.


But there are also many ways to get your resume immediately consigned to the No pile. One way is to use the wrong words or phrases -- often, empty clichés, annoying jargon or recycled buzzwords.



In a recent article, “10 Words and Terms That Ruin a Resume,” i highlighted some of the worst offenders. That article really got people talking, so i asked some recruiting experts to share more of these detestable resume terms:

1. “Job Duties”

Heather Huhman, career expert and founder of content marketing and digital PR consultancy Come Recommended, says the term “job duties” is not convincing on a resume.

“List job duties under each position at your own risk,” she says. “Instead, focus on your accomplishments. Ideally, you should be able to use the S-A-R method: Situation, Action, Results. Include up to three bullets per position, and as [few] as one.”

Keep in mind that your job duties are something that happened to you, not something you achieved -- and your resume should tell a story of achievement.

2. "Related Coursework"

"Unless you're applying for your very first internship, remove your related coursework," Huhman says. All your relevant education definitely belongs on your resume, but a separate section for "related coursework" isn't necessary. Your resume needs a laser-sharp focus. If you're struggling to show how a class is relevant to the job you're applying for, consider removing it.

3. “Proven Ability”

HR manager Jen Strobel views this phrase as just resume filler. “The ability was proven by whom? How is the ability proven? How does this ability compare to those which are not proven?” she asks.

So use your resume to prove your ability by giving specific examples of your career achievements.

4. "Married with Children"

Delmar Johnson, an HR professional with 20 years of experience and founder of HR services firm HR Brain for Hire, says personal information doesn’t belong on a resume. "That's great you have a family and you're proud [of it]," she says. "[But] your goal is to reflect a level of professionalism that demonstrates your knowledge, your skills and abilities that are applicable to the job to which you are applying."

5. "Transferable Skills"

When executive recruiter and career counselor Bruce Hurwitz sees these words, he takes them to mean “I'm not qualified, but do me a favor.” He says the terms “skills” or “skill set” are fine to use, but the word "transferable" has negative connotations.

And this is a great example of why it’s important to show, not tell. Don’t tell a recruiter that you have transferable skills. Show how the skills you have are relevant to the job.

6. “Results-oriented”

Cousin to the term “hard worker,” this is something anyone can say about himself. And as Stacey Hawley, career specialist and founder of career consultancy Credo, points out, that you’ll work toward results “is assumed.” There’s no need to use your resume to tell people things they already know.

7. “Utilized My Skills”

“Who else's skills would i be using?” Hawley asks.

Stuffy, overly formal language on resumes is out. It’s wiser nowadays to use direct language. Beware of boilerplate phrases that have lost their meaning and that can be replaced with expressive words that say something specific about you.

8. “Had _____”

Career and etiquette expert Sandra Lamb is a proponent of using strong language on resumes. “’Had’ is an anemic and colorless verb that gives the reader the impression you’re submitting a job description,” says Lamb, author of How to Write It. “Don't use this to start a bulleted item on your resume; you’ll be better-served by a strong, active verb.”

For example, you might say “Managed three people” instead of “Had three direct reports.”

9. Wacky Email Addresses (and Twitter Handles!)

Recruiting and career expert Abby Kohut of AbsolutelyAbby.com says that inappropriate email addresses like “clubhopper@example.com” or “hotchick@example.com” can send a resume to the bottom of the pile, if not the trash. “It’s not so much the email address as it is [the job seeker’s] judgment that I’m concerned about,” she says.

And the same goes for Twitter: More and more recruiters are researching candidates on social sites, so make sure you have a professional-sounding Twitter handle as ill.

Make your resume shine with help from Monster's resume writing experts!

Sunday, August 5, 2012


Sepetang Di Batu Pahat bersama mereka2.... masing2 gila... masing2 bahagia.... hati ini derita tapi muka nampak bahagia... muahahaha....