Sunday, December 8, 2013

KATY PERRY Unconditionally



Oh no, did I get too close?
Oh, did I almost see what's really on the inside?
All your insecurities
All the dirty laundry
Never made me blink one time

Unconditional, unconditionally
I will love you unconditionally
There is no fear now
Let go and just be free
I will love you unconditionally

Come just as you are to me
Don't need apologies
Know that you are worthy
I'll take your bad days with your good
Walk through the storm I would
I do it all because I love you, I love you

Unconditional, unconditionally
I will love you unconditionally
There is no fear now
Let go and just be free
I will love you unconditionally

So open up your heart and just let it begin
Open up your heart and just let it begin
Open up your heart and just let it begin
Open up your heart

Acceptance is the key to be
To be truly free
Will you do the same for me?

Unconditional, unconditionally
I will love you unconditionally
And there is no fear now
Let go and just be free
'Cause I will love you unconditionally (oh yeah)
I will love you (unconditionally)
I will love you
I will love you unconditionally

About me again?

Several things that i have in common with this writer..

Snob and Serious -- these two words are what people usually think of me especially to those who barely know me. Basically, the two impressions im giving to people who i met or meeting up for the first time. I don't blame them. Maybe my quietness gave them the impressions of me being snob and serious. But im really not.

I am the type of guy who can mingle with anyone. I know how to approach someone depending on the personality he or she is showing me eventhough we have this saying, "No one can please everybody". If i know we are going to click or if our personality matches, often than not, i try to approach the person and introduce myself. But on the other hand, i easily get turn off too, to people who give me a negative impression/s about themselves.

For me, time is gold. This is why I know how to balance and prioritize my time with my family, friends, other people who are significant to me, gimmicks, studies and other stuff. I know whom and what to prioritize.

I know when and how to have fun. I have lived and still living a liberated kind of life. I know what things that can make me happy and those that i find boring. I love to explore different stuff especially those that are new to me.

When im free, you can usually find me in malls watching movies or just at home watching dvds, chatting with my friends over the internet or landline, or reading novels of famous authors . When there are opportunities and some friends invite me to come over their place maybe to have dinner together, to drink some few milk, or to do whatever things, i go.

I can be a very sweet and caring type of guy, but can also be the meanest guy at the same time.

Basically, i am just a normal guy. I have my weaknesses and my strengths and i have my good side and my bad side. Not a Perfect guy.

Monday, December 2, 2013

One Direction - Story Of My Life



Written in these walls are the stories that I can't explain
I leave my heart open but it stays right here empty for days
She told me in the morning she don't feel the same about us in her bones
Seems to me that when I die these words will be written on my stone

And I'll be gone, gone tonight
The ground beneath my feet is open wide
The way that I've been holding on too tight
With nothing in between

The story of my life
I take her home
I drive all night to keep her warm
And time... is frozen (the story of, the story of)
The story of my life
I give her hope
I spend her love
Until she's broke
Inside
The story of my life (the story of, the story of)

Written on these walls are the colors that I can't change
Leave my heart open but it stays right here in its cage
I know that in the morning now I see us in the light upon a hill
Although I am broken, my heart is untamed, still

And I'll be gone, gone tonight
The fire beneath my feet is burning bright
The way that I've been holding on so tight
With nothing in between

The story of my life
I take her home
I drive all night to keep her warm
And time... is frozen (the story of, the story of)
The story of my life
I give her hope
I spend her love
Until she's broke
Inside
The story of my life (the story of, the story of)

And I'll be waiting for this time to come around
But baby running after you is like chasing the clouds

The story of my life
I take her home
I drive all night to keep her warm
And time is frozen
The story of my life
I give her hope (give her hope)
I spend her love
Until she's broke (until she's broke inside)
Inside
The story of my life (the story of, the story of)

The story of my life
The story of my life (the story of, the story of)
The story of my life

Miley Cyrus - Wrecking Ball


We clawed, we chained our hearts in vain
We jumped never asking why
We kissed, I fell under your spell.
A love no one could deny

Don't you ever say I just walked away
I will always want you
I can't live a lie, running for my life
I will always want you

I came in like a wrecking ball
I never hit so hard in love
All I wanted was to break your walls
All you ever did was wreck me
Yeah, you, you wreck me

I put you high up in the sky
And now, you're not coming down
It slowly turned, you let me burn
And now, we're ashes on the ground

Don't you ever say I just walked away
I will always want you
I can't live a lie, running for my life
I will always want you

I came in like a wrecking ball
I never hit so hard in love
All I wanted was to break your walls
All you ever did was wreck me

I came in like a wrecking ball
Yeah, I just closed my eyes and swung
Left me crashing in a blazing fall
All you ever did was wreck me
Yeah, you, you wreck me

I never meant to start a war
I just wanted you to let me in
And instead of using force
I guess I should've let you win
I never meant to start a war
I just wanted you to let me in
I guess I should've let you win

Don't you ever say I just walked away
I will always want you

I came in like a wrecking ball
I never hit so hard in love
All I wanted was to break your walls
All you ever did was wreck me

I came in like a wrecking ball
Yeah, I just closed my eyes and swung
Left me crashing in a blazing fall
All you ever did was wreck me
Yeah, you, you wreck me
Yeah, you, you wreck me


Tuesday, November 19, 2013

Bila Boring.. Sedih..

baca lah.. sedihnya... *copy paste from my friends* Kisah Cinta Fira :') Name aku Fira.. Aku de sorg pkwe.. Sorg??? huhu.. pakwe aku ni mmg hndsome r!! Sbb die hndsome tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die memandangkan aku ni pun kategori org yg lawa gak.. hahaha.. OOPS! lupe! Name pkwe aku ni Adam.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. pakwe aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan.. Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 laki aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 ppuan yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade ppuan yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply.. Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn hndsome.. Msti r ramai awek usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai laki kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 laki aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye ppuan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn laki lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die terasa time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... "SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!" Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member laki aku, Zul.. Aku pn dgn bangang aku terima dia sbgai kapel Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Adam satu g utk Zul.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 llki tu.. Tp hati aku tetap sygkn Adam.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Zul pn mcm Adam. Sejak aku couple ngn mamat ni, aku dah x kuwa ngn member2 laki lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Adam dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Adam tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Adam x balik.. Yelah.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Adam, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Adam makin hndsome! Berseri2.. Mane2 awek tgok gerenti r cair ni.. Adam ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn laki len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg manis tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk ikat aku sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku... Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4... Pada satu hari ni aku g makan ngn Zul mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Adam.. Mcm biase aku g mkn ngn Zul kt cafe.. Mase Zul tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang ppuan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Zul duduk, aku soal2 dia smpai terdiam bsalah.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Zul ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Adam.. Tibe2 ade sekumpulan laki dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Adam.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Adam ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Zul nmpk ramai2 laki tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Zul sendiri mengaku yg dielah pakwe aku kt depan Adam.. Aku tgok Adam tunduk terdiam.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Zul.. Mase aku balik hostel, puas aku call Adam.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku.. Rupanya Adam masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 laki aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk btunang dgn Adam dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Adam nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 jam baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Adam.. "Adam eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "ADAM da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas.. Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg manis tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Adam bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Adam mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn laki len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Adam x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah.. Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... yg baik untuk yg baik jew #sweet sgt adam tu . kalo aku dpt adam tu aku xkn cri jntn lin . hihi . berjujuran air mata kerana terbaca moments nie sambil tu copy . huhu . pengajaran utk korg yg xsetia . peluang hnya dtg skli or dua kli je .

Friday, August 2, 2013

Some time, something got to lose for you to have a better future..  you may lose someone that u loved the most, it has to be a good reason for that to happen...  have a faith that everything will change...


It's ok for not to be ok..  people around you may not know whats going on.. stand on.. dont give up.. there still other people who may love you.. lose that ego.. build some positivity..


It's got to have a root before branches...

New Life That Ending Slowly.......

New life which need me back to my student life.....

Not so bad.... sometimes je la annoying..

Today, Jumaat, 3 August 2013... perjalanan yang agak perit bagiku.., malam semalam mak call,
' bila kau nak pulang untuk cuti hari raya? '

'Macam ni mak, esok dari Muadzam, wan akan lari ke Bangi sekejap sbb ada barang penting tertinggal kat uma kawan, lepas tu wan mintak tolong akak amik wan, lepas tuh sabtu pagi2 wan usahakan dan ikhtiarkan cara untuk pulang ke Batu Pahat ok?' Jawabku...

Mak, 'hurm wan wan... mak ingat kau balik awal, boleh tolong mak.. kalau kau balik lambat,tak payah balik terus lah..'

Tersentak hatiku kejap dengar kata2 ibuku.... bukan niat ku nak berjoli2 cuti sakan dengan kawan... dompetku tertinggal di rumah en rusydi masa ku datang bangi minggu lepas bersama Dr Nash... memang niat hatiku nak pulang awal ke Batu Pahat... tapi apakan daya... tiket bus semua habis di jual... harap menumpang orang ke sana ke sini... ini kan pula dompet yang berisi wang, kad bank, ic, id pelajar dan lesen yang memang sangat penting bagi ku...

Sekarang aku dah setelkan semua hal dan sekarang ku berada di rumah akak di Kampung Jalan Kebun... aku tiba agak lewat... perkataan pertama ku srjurus masuk ke dalam kereta akak ku, 'Assalamualaikum, maaf lewat...' namun di sambut dingin...aku paham... salah ku... mereka ada anak kecil... tambahan suami kakak ku kurang sihat...

Sejurus tiba di rumah, akak dan abang ipar ku merancang cara menghantar ku pulang esok... samada menaiki bus @ train.... aku beritahu akak ku yang tinggalkan ku di bustand esok masa akak ku nak pergi kerja... akak cakap akak pergi office 6.30 pagi... terlalu awal.. pada ku, takpe... tak perlu lah buat kerja dua kali.... alang2 akak nak g kerja, terus drop ku kat bustand... ku cakap, mana2 stesen yang paling dekat sbb tanak menyusahkan....

Tiba2 abang ipar ku mencelah... 'kenapa wan tak nak suruh kiteorang ambikkan je wallet tuh untuk wan, so nnt kiteorang pas masa kiteorang balik raya?'

Balasku, 'wan tak nak susahkan akak n abang g amikkan sbb susah nak g masuk kawasan condo tu....'

Abang ipar ku kata dengan nada yang dingin, 'wan buat jalan macam ni sangat menyusahkan semua orang'

Berderau darahku, terhenti nafas ku, terdiam ku seketika... rasa macam nak lari dari rumah ni, balik naik teksi @ ape kenderaan yang ada untuk pulang ke Batu Pahat...

Kalau aku ada kereta sendiri, sudah tentu aku tak perlukan pertolongan orang lain... Ya Allah, hanya engkau yang paham dugaan ku.... Aku berdoa kepadaMu, permudahkan lah perjalanan pulang ku esok....

Maaf kalau ku dah tak seperti dulu... ku mintak pertolongan sbb ku memang dalam kesusahan... benda x rancang, menda x diduga.... sesungguhnya, Allah itu maha adil dan penyayang...


Selamat malam...

Monday, April 1, 2013

belai hati

hati, banyak2kan bawak bersabar ye.... kau ada 1 je... yang satu ni pon susah nak jaga... jadi, tolong keraskan dirimu dan kebalkan dirimu dari semua ancaman dan semua nodaan.. wahai pancaindera tubuhku, hentikanlah penyaluran gangguan kepada hati yang hanging sorang2 dalam badan ni.... 

Dodoi Hati

amat susahkan? apabila bila orang bercerita, takpe, apabila orang tanya kita n kita cerita, diorang kata kita busybody and semua yang kita cakap semua salah... n semua nak attack kita..... hurm.... apa boleh buat? tunggu masa je ni aq masuk ke dunia baru.... hurm.... sabar ye hati... bukan senang nak jaga hati orang lain.....

Saturday, March 9, 2013

Tragedi : Kecelakaan

3/3/2013...

Tarikh yang indah... tapi bukan indah bagiku.... kemalangan yang hampir semua orang menyangka meragot nyawaku... alhamdulillah ku diberikan 1 lagi peluang untuk teruskan hidup di muka bumi ini....

tayar belakang belah kanan tiba2 meletop, kereta berpusing, berguling.... aku hanya mampu menyebut kalimah ALLAH! beberapa kali sewaktu kejadian.... alhamdulillah aq selamat... cuma ada sedikit bengkak di tepi pipi dan leher... kereta.... as u guys can see..... total loss..... nothing can do.... maaf kereta kene tidak dapat bersama dengan ku lagi....


gambar malam kejadian.. ku ambil sambil terbaring di bahu jalan...


sakit gile rupanya kene cucuk kat sini... ada 3 lubang kat kulit ku.. kata nurse lelaki tuh, susah nak cari urat aku.... deym

Sehari Bersama si dia

SUKI One In A Million.....





owh! dah lama ku nantikan untuk dapatkan snap bersamanya... akhirnya husbandnya invite dia datang.. oh yeah.... cool gurl!



Tuesday, March 5, 2013

Watak – Watak Pengguna Di Facebook



1. MODEL ↓
Tukar gambar setiap hari

2. PENJENAYAH ↓
Tukar nama setiap hari…

3. OVER ACTING @ PERASAN BAGUS ↓
Namanya menggunakan simbol² sehingga menyusahkan kwn² nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh - 71M@T -> Jimat)

4. WARTAWAN ↓
suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting !

5. PENGGANAS ↓
Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc)

6. BINTANG FILEM ↓
Suka update status setiap 5 minit

7. BINGUNG ↓
Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-’

8. PERASAN HEBAT ↓
Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy ==”

9. BUDAK HINGUSAN ↓
Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gmbr dgn mulut terbuka luas, tak takut ke lalat masuk dlm mulut ?

10. SHOWOFF ↓
Nak makan pun siap ambil gambar dulu dan dibuat pic profile.

Hahahaha! ada aku kesah?



Monday, March 4, 2013

Panas Petang


pukul 3.39pm.... 4/3/2013.. panas nya petang ni.. petang pertama setelah cuti seminggu sebab kecelakaan yang melanda ku minggu lepas.... storynya bakal menyusul kemudian...

ni nad.. budak af... budak mmu... budak department aku... budak meja sebelah aku... nice... ada geng gado.. ada geng ngumpat.... ada geng gossip... weeeehhhuuuui


Sunday, February 10, 2013

Suka Duka Shila Amzah 2013

“Kerana Dia Bakal Isteri Saya” — Sharnaaz Ahmad Mengakui Kongkong Shila Amzah


Sharnaaz Ahmad hari ini mengakui yang beliau memang mengawal pergerakan Shila Amzah kerana penyanyi itu merupakan bakal isteri beliau & serius dengan hubungan mereka ketika ini.

“Memang saya mengongkong dia kerana dia adalah bakal isteri saya dan kami amat serius dengan hubungan yang dijalinkan”

“Jika dia hanya teman wanita biasa saya, mungkin saya tidak perlu peduli dengan apa yang dia lakukan tetapi dia adalah bakal isteri saya,” Sharnaaz Ahmad yang di’temui media di tayangan perdana filem Juvana.

Memegang watak Lan Todak dalam filem yang akan ke pawagam pada 24 Januari nanti, Sharnaaz Ahmad berkata beliau tidak lagi mahu berbicara mengenai cinta sebaliknya fokus kepada rancangan untuk berkahwin dengan kekasih beliau.

ND Lala: Sharnaaz Jangan Nak Memandai-Mandai


Bapa kepada penyanyi Shila Amzah iaitu ND Lala hari ini menegur sikap pelakon filem Juvana, Sharnaaz Ahmad yang disifatkannya terlalu terbuka dalam mengeluarkan kenyataan mengenai hubungan cintanya dengan penyanyi itu.

ND Lala atau nama sebenarnya, Amir Hamzah Salleh, 51, menyifatkan tindakan Sharnaaz itu seolah-olah mengenepikan dirinya dan isteri sebagai ibu dan bapa kepada Shila.

Sharnaaz sebelum ini dengan beraninya mengeluarkan kenyataan yang dia akan tetap merisik Shila Mac ini biarpun dihalang bapa penyanyi terbabit.

Umum mengetahui sebelum ini, yang Shila Amzah, 23, menjalin hubungan cinta dengan Sharnaaz Ahmad, 28, dan kisah cinta mereka sering berdepan pelbagai kontroversi yang selalunya dimulakan oleh Sharnaaz sendiri.

ND Lala berkata, tindakan pelakon itu mengakui Shila bakal isterinya sangat memalukan kerana dia tidak pernah mengadakan perbincangan bersama keluarga Sharnaaz mengenai perkahwinan itu.

"Sharnaaz mengakui Shila bakal isterinya dan tetap akan merisik, semua itu karut. Jangan keluar kenyataan yang boleh memalukan diri sendiri dan saya percaya keluarga Shaarnaz turut malu dengan tindakannya itu," kata ND Lala lagi.

"Saya tidak pernah lagi berbincang dengan keluarga Sharnaaz atau menyentuh apa-apa perkara berkaitan pertunangan atau perkahwinan kerana saya mahu Shila memberi fokus utama kepada kariernya terlebih dahulu.

"Pesanan saya pada Sharnaaz, ibu bapa Shila masih hidup dan kita ada adat dan agama, jadi jangan nak memandai-mandai.

"Kenyataan Sharnaaz itu telah menyebabkan saya dihujani pelbagai soalan oleh rakan dan peminat. Mulanya saya mengambil sikap mendiamkan diri tetapi kemudiannya banyak pula kenyataan liar dikeluarkan media dan Internet.

"Sikap keterlaluan dia itu benar-benar telah menjejaskan nama baik keluarga saya dan perjalanan seni Shila. Tolonglah jangan biadap, hormati kami sebagai ibu bapanya. Perkahwinan bukanlah perkara yang boleh dibuat main-main," tambah ND Lala lagi.

ND Lala Kecewa Sharnaaz Ahmad Tetap Mahu Masuk Merisik

Nampaknya niat Sharnaaz Ahmad untuk merisik kekasih hatinya, Shila Amzah berdepan ujian paling getir. Ini kerana bapa Shila Amzah, ND Lala seolah-olah menentang niat Sharnaaz dan mahu anaknya Shila Amzah menumpukan sepenuh perhatian kepada kariernya. Ianya berikutan Shaarnaz Ahmad, 28, yang sebelum ini menyatakan tetap merisik Shila Mac ini biarpun dihalang bapa penyanyi terbabit.

ND Lala menyuarakan rasa kecewa beliau denga kenyataan Sharnaaz Ahmad yang mengakui Shila Amzah adalah bakal isterinya kerana beliau tidak pernah berbincang tentang isu perkahwinan.

Bapa Shila Amzah ini meminta Sharnaaz Ahmad supaya tidak biadap dengan meneruskan niat beliau untuk masuk merisik Shila Amzah pada Mac ini.

“Saya dan ibu Shila (Amzah) masih hidup, masih bernyawa — sekurang kurang hormatilah kami sebagai orang tuanya”

“Kalau Shila mahu kahwin sekali pun, saya walinya, bukan Shaarnaz yang menentukan itu isterinya,” ujar ND Lala dalam kekecewaan.

ND Lala bagaimanapun tidak pernah menolak jika jodoh Shila Amzah dengan Sharnaaz Ahmad tetapi beliau merasakan belum sampai waktu untuk kedua dua anak seni ini mendirikan rumahtangga.

#01 ND Lala Kecewa Sharnaaz Ahmad Tetap Ingin Masuk Merisik Shila Amzah - ROTIKAYA

SHARNAAZ BUNTU, ND LALA TEMPELAKNYA ‘BIADAP’


Hajat Sharnaaz Ahmad untuk masuk merisik cinta hatinya, Shila Amzah mendapat tentangan awal dari ND Lala yang merupakan bapa kepada penyanyi berkenaan. Sharnaaz sebelum ini pernah memberitahu pihak media dia mahu merisik Shila pada Mac ini walaupun ND Lala tidak berapa bersetuju dengan perkara ini.
Bagi ND Lala, dia mahu Shila fokus pada kariernya terlebih dahulu, apatah lagi Shila mendapat peluang untuk mengembangkan kerjayanya setelah memenangi gelaran Juara Asian Wave 2012. Namun begitu, Sharnaaz tetap dengan pendiriannya mahu merisik Shila Amzah pada Mac ini juga. ND Lala yang bengang dengan kenyataan Sharnaaz menyifatkan bakal menantunya itu ‘biadap’ dan tidak menghormatinya selaku bapa kepada Shila Amzah.


Bagi Sharnaaz pula, dia seolah-olah masih tidak faham atau buat-buat tidak faham dengan pendirian ND Lala itu. Apa yang ammboi faham, ND Lala bukan kata Sharnaaz biadap kerana tidak berbincang atau bawa orang tua untuk merisik namun ND Lala mahu isu merisik, bertunang, bernikah itu ditangguhkan dahulu demi kerjaya Shila. Sebab itulah Sharnaaz sekali lagi keluarkan kenyataan ‘buntu’ atau bingung dengan kenyataan ND Lala itu.

sharnaaz ahmad dan shila amzah

Enggan ‘memanaskan’ keadaan, Sharnaaz Ahmad, 28, berharap dapat bersemuka dengan ND Lala, 52, daripada mereka terus bertelingkah dalam media massa mengenai hasrat pelakon itu menyunting Shila Amzah. Sharnaaz berkata, bukan tiada usaha membawa keluarganya dari Pulau Pinang datang ke Kuala Lumpur bagi menjelaskan niat merisik Shila mengikut adat.


Namun, dakwa Sharnaaz, usahkan duduk semeja, panggilan telefon kepada ND Lala juga tidak berangkat. Sharnaaz mendakwa, dia kurang pasti mengapa ND Lala menempelaknya sebagai ‘biadap’ selepas membuat kenyataan mahu merisik Shila. Ini kerana kata Sharnaaz, ND Lala sendiri sukar didekati atau dihubungi bagi membincangkan niatnya itu.

“Cuba jelaskan bagaimana saya mahu menyampaikan niat suci saya kalau dia (ND Lala) sentiasa mengelak. Bagaimana ibu bapa saya mahu menyampaikan hajat ini mengikut adat andai usaha bersemuka gagal? Kali terakhir saya hubunginya Disember lalu, panggilan saya tidak berangkat.” Jelas Sharnaaz.

Dah terang-terang ND Lala tidak mahu berbincang isu merisik. Harap Sharnaaz Ahmad memahami keadaan dan tidak terus memanaskan keadaan. Semoga hubungannya dengan ND Lala tidak bertambah keruh kerana mungkin sukar untuknya melamar cinta hatinya selepas ini.


‘JADILAH LELAKI SEJATI’ – PESANAN SHARNAAZ AHMAD UNTUK ND LALA?


Nampaknya ‘perang’ antara bakal menantu dan bapa mertua ini terus berlarutan. Semalam, ND Lala menegur Sharnaaz Ahmad agar jangan biadab. Hari ini pula, Sharnaaz Ahmad membalas balik kenyataan ND Lala dan menyifatkan bakal bapa mertuanya itu sengaja memusing cerita.

ND Lala ‘bengang’ apabila Sharnaaz Ahmad mengeluarkan kenyataan yang agak terlalu terbuka mengenai hubungan cintanya bersama Shila Amzah. Selain itu, Sharnaaz juga lantang mengatakan dia mahu merisik Shila pada Mac ini. Sedangkan ND Lala mahu Shila Amzah diberi masa dan peluang untuk mengembangkan kerjayanya yang sedang meningkat naik sejak memenangi Asian Wave 2012 baru-baru ini.

Biarpun mendapat halangan dari keluarga Shila, Sharnaaz menyatakan kesediaannya untuk berdepan dengan ibu bapa kekasihnya itu, namun dia menjelaskan bahawa ND Lala pula tidak mahu bersemuka dengannya.

“Jadilah seperti seorang lelaki. Terpulanglah dia hendak cakap apa. Saya tidak terkejut bila membaca kenyataan dia. Sebab, itu memang cara dia. Tapi, kalau saya hendak datang merisik atau meminang Shila, sudah tentulah saya akan berjumpa dengan dia (ND Lala) dengan isterinya. Malah, saya bersedia untuk berjumpa dengan dia (ND Lala) bila-bila masa saja. Tapi, macamana hendak jumpa, kalau dia (ND Lala), asyik lari saja. Jadi, saya harap dia (ND Lala) tidak usahlah pusing cerita”, kata Sharnaaz seperti yang dilaporkan dalam portal murai.com

Tak cukup disitu, Sharnaaz turut menegaskan kekecewaannya terhadap perkara yang berlaku serta mengaku bahawa ibubapanya merasa terkilan selepas membaca kenyataan ND Lala.

nd lala - sharnaaz ahmad

“Takkanlah saya hendak pergi merisik atau meminang tanpa kehadiran ibu bapa saya. Tapi, bila membaca kenyataan ND Lala yang sebegitu, ibu bapa saya sendiri pun rasa terkilan dan marah. Dia cakap saya ini kurang ajar. Tapi, dalam hal ini, kita kena sama-sama kena saling hormat. Bukan yang muda saja kena hormat yang tua. Yang tua pun kena hormat yang muda jugak. Mungkin, selama ini orang tak berani nak lawan dengan ND Lala dan anggap dia betul saja. Tapi, kadang-kadang benda yang salah itu kita kena betulkan, tidak kiralah sama ada orang itu muda atau tua.”

Bagaimana pun, Sharnaaz memberitahu bahawa dia tidak akan berputus asa dengan perkara yang berlaku.

“Entahlah…saya pun tak tahu nak cakap apa lagi. Saya tak putus asa. Tapi, kalau saya terus hantar rombongan merisik atau meminang pun, kalau dia tidak terima, bagaimana?”, katanya lagi kepada portal berkenaan.

PENJELASAN SHILA AMZAH MENGENAI LAMARAN SHARNAAZ AHMAD


“Saya kini berada dalam keadaan positif. Selepas apa yang berlaku, saya mendapat banyak hikmah, banyak khabar gembira yang saya tidak boleh ceritakan lagi. Apa yang berlaku itu merupakan satu proses pembelajaran buat saya. Saya seorang yang ‘very open’ dan rapat dengan peminat di Twitter. Apa yang terlintas di hati, saya akan kongsikan dengan mereka. Sehinggakan saya kadang-kadang terlupa saya seorang ‘public figure’. Sekarang saya perlu hadkan apa yang hendak dikongsi. Ada sesetengah perkara yang perlu disimpan ‘private’. Bila masanya sesuai, saya akan kongsikan. Belajar dari kesilapan. Itu nasihat ayah. Jangan diulangi kesilapan itu. ‘It will only be a mistake if we repeat it’.”


Tambahnya lagi, walaupun dia sekarang ini kurang sihat atas faktor kerja tetapi dari segi kehidupan, “Alhamdullilah, semuanya sangat ‘wonderful’. Tak perlulah saya beritahu lebih lanjut. Biar saya simpan buat diri saya. Cukup yang anda tahu saya gembira.”

Apabila ditanya mengenai lamaran Sharnaaz?

“Bukan andai kata sebab dah terlepas beritahu pun. Benda itu sesuatu yang manis bagi saya. Kita tengok sajalah ‘in the future’. Nanti hilang ‘surprise’-nya,” ujar Shila sambil tersenyum.

Shila Amzah Meminta Maaf Kepada Semua Pihak Atas Apa Yang Terjadi


Berikut merupakan kenyataan rasmi yang di’keluarkan oleh Shila Amzahsendiri melalui sepucuk ‘surat’ kepada semua rakan media awal malam ini.

Tiada kenyataan menyimpulkan situasi yang terjadi antara kekasih beliau, Sharnaaz Ahmad & bapanya ND Lala dan Shila Amzah meminta maaf kepada semua pihak yang terlibat atas apa yang terlah terjadi.

Shila Amzah juga menulis yang beliau mengambil sepenuh tanggungjawab ke atas apa sahaja damage yang terjadi kepada Sharnaaz Ahmad dan keluarganya ekoran isu kenyataan kedua dua pihak minggu lalu.

_________________________________________________________________________________
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Dengan nama Allah SWT yang maha pengasih dan maha penyayang, Shila rasa cukup bersyukur di atas segala nikmat dan dugaan yang telah diberikan kepada Shila.

Tujuan Shila menulis surat ini, sebab Shila nak memperjelaskan semua perkara yang telah terjadi setelah sekian lama shila berdiam diri.

Pertama sekali, Shila memahami situasi ibubapa Shila dan kenapa mereka begitu menjaga Shila dari pelbagai aspek sebab mereka menyayangi Shila dan takkan ada orang lain yang boleh menggantikan tempat mereka di dalam hati Shila.

Shila takkan sanggup melukakan hati mereka untuk berbuat sesuatu keputusan yang mereka tidak redhai.

Tentang Sharnaaz, Shila ingin memohon maaf secara terbuka kepada Sharnaaz dan familinya atas apa yang telah terjadi. Terima kasih kerana melayan Shila dengan baik selama hari ini. Janganlah semua menghukum Sharnaaz atas kenyataannya, dia tidak sepenuhnya bersalah.

Shila mengambil sepenuh tanggungjawab atas semua damage yang telah berlaku kepada Sharnaaz dan familinya.

Shila, sebagai seorang anak kepada ibubapa Shila, sebagai seorang kekasih kepada Sharnaaz, Shila sangat berharap perkara ini boleh diselesaikan sebaiknya.

Shila sentiasa percaya pada qada’ dan qadar. Seandainya ia baik untuk Shila maka dekatkan’lah, seandaikan ia membawa kemudaratan untuk Shila maka jauhkan’lah.

Jodoh, pertemuan, ajal dan maut di tangan Allah SWT. Shila berdoa agar semua berdamai. Shila minta maaf kepada semua rakan-rakan media kerana tidak memberi kerjasama atas semua spekulasi yang telah berlaku.

Shila juga ingin memohon maaf kepada semua Shilalas kalau ada yang terguris hati. Demi Allah, Shila sangat sayangkan anda semua.

Kisah Cinta Sharnaaz Ahmad & Shila Amzah Kini Berakhir?

Walaupun Shila Amzah dalam kenyataan beliau meminta supaya Sharnaaz Ahmad & ND Lala mencari jalan penyelesaian, kenyataan terbaru cinta hati beliau seakan tiada respons positif.

“Tak payah nak hipokrit,” komen Sharnaaz Ahmad berhubung kenyataan terbaru Shila Amzah kepada media & permohonan maaf beliau kepada semua pihak semalam.

Sharnaaz Ahmad juga berkata yang beliau tidak mahu ambil tahu lagi akan perkara ini kerana kesudahannya, orang ramai akan tetap meletakkan kesalahan di’bahu beliau.

“Buat masa ini, saya hanya fikir kerja saja. Yang lain, saya malas nak fikir. Terpulanglah pada dia (Shila Amzah) nak buat apa sekalipun”

Bercakap tentang rancangan beliau untuk tetap merisik Shila Amzah pada Mac ini, pelakon filem Juvana ini berkata beliau tidak akan menghantar rombongan merisik seperti di’rancang.

“Saya tidak akan hantar rombongan merisik. Saya sendiri pun tidak tahu ke mana hala tuju hubungan ini. Saya tak pasti dan hanya berserah,” tambah Sharnaaz Ahmad.Shila Amzah sekarang sedang berseorangan mencari ketenangan manakala Sharnaaz enggan memikirkan tentang perhubungan mereka lagi. Berdoalah agar dipermudahkan untuk mendapat keputusan yang terbaik buat anda berdua. Kalau berpisah itu terbaik, pasti itu jawapan yang akan anda temui. Yang penting, kena redha dengan apa yang bakal terjadi.

Penyanyi Shila Amzah Hilang


Keratan Akhbar Berita Harian Sunday, February 10, 2013 memberitakan tentang kehilangan seorang penyanyi terkenal tanahair, Shila Amzah di mana ayahnya telah membuat laporan polis berhubung kejadian berkenaan.

Difahamkan kehilangan Shila sejurus selepas kembali dari mengikuti promosi di Shanghai minggu lalu ditambah keluarga berkenaan dilanda konflik hebat apabila ayahnya tidak merestui perhubungan cinta dia antara Shila Amzah dan Sharnaaz Ahmad.

Oleh kerana segala usaha untuk mengesan anak perempuannya itu menemui jalan buntu memaksa beliau membuat laporan polis seperti yang dilaporkan

Dalam laporan itu menyebut Shila Amzah dilaporkan hilang sejak enam hari lalu. Laporan polis kehilangan penyanyi itu dibuat oleh bapanya ND Lala atau nama sebenar Amir Amzah Salleh membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis IPD Kajang kira-kira jam 10 pagi semalam


Video Shila Amzah Rindu Keluarga, Nyanyi Ombak Rindu!


Video Shila Amzah Rindu Keluarga, Nyanyi Ombak Rindu!

Ketika semua orang tertanya-tanya, ke manakah menghilangnya penyanyi Shila Amzah, tiba-tiba anak kesayangan ND Lala ini telah pun memuatnaik sebuah video yang dipaparkan dalam Youtube.

Dengan mengenakan baju dan hijab putih, Shila Amzah dengan mata yang bengkak akibat terlalu banyak menangis telah melontar kata-kata dengan penuh sayu dan sebak.

"Assamualaikum semua. Sha harap semua okey..Sha minta maaf sebab timbulkan kerisauan pada semua. Sha...(dengan suara tersekat-sekat, dan kemudian berhenti dan menangis) mak...abah.. Sha minta maaf sangat eh.. Sha rindu sangat pada semua orang....

Kemudian, sambil mengalirkan air mata, Shila Amzah telah membawakan lagu Ombak Rindu....

Shila Amzah sebelum ini dilaporkan telah menghilang diri buat seketika kerana mahu bersendirian sepertimana yang ditulisnya di dalam twitter pada 6 Februari 2013 yang lalu.

NurShahilaAmirAmzah ‏@Shilaamzah
Sha sendirian sekarang di sesuatu tempat mencari ketenangan .. Not with my family anymore or with abang.. doakan sha selamat.. #shilalas

Tindakan Shila itu dikatakan berpunca daripada kemelut yang dihadapi oleh kekasihnya Sharnaaz Ahmad dengan bapanya, ND Lala yang tidak mengizikan lelaki tersebut mengahwini anak perempuannya.

video




Shila Amzah dilapor hilang sudah ditemui...


berita shila amzah hilang shila amzah hilang sudah ditemui

Polis mengesahkan penyanyi popular, Shila Amzah, 23, telah ditemui semula, beberapa jam selepas dilaporkan hilang sejak enam hari.

Menurut Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab, pihaknya dimaklumkan tentang penemuan itu oleh bapa Shila, ND Lala sendiri semalam.

“Dah jumpa pukul 4 petang, semalam. Saya dimaklumkan oleh ayahnya (ND Lala),” katanya ketika dihubungi

Dalam pada itu, beliau juga mengesahkan tentang laporan yang dibuat ND Lala berhubung kehilangan penyanyi itu pagi semalam.

ND Lala dilaporkan telah membuat laporan polis berhubung kehilangan Shila selepas pencipta lagu Patah Seribu itu tidak pulang ke rumah selepas pulang dari Shanghai, minggu lalu.

Usaha mendapat kenyataan ND Lala gagal berikutan beliau tidak menjawab panggilan telefon sejak semalam.

Rabu lalu, juara Asian Wave ini mengemas kini status di laman mikro Twitter miliknya yang memberitahu tentang keberadaannya di suatu tempat untuk mencari ketenangan.

“Sha sendirian sekarang di sesuatu tempat mencari ketenangan. Tidak bersama keluarga lagi ataupun abang (Sharnaaz). Doakan Sha selamat,” tulisnya.

Kisah cinta Shila dengan pelakon, Sharnaaz Ahmad menjadi panas ekoran kenyataan yang dibuat ND Lala melalui sebuah akhbar sebelum ini.

Selasa lalu, Shila menulis e-mel kepada semua media mengenai situasi yang dilaluinya sekarang manakala klip berdurasi empat minit, yang turut menggambarkan perasaannya, dimuat naik di YouTube kelmarin.
shila hilang

Penyanyi yang popular dengan lagu Patah Seribu yang juga pemenang Asian Wave 2012 itu ditemui dalam keadaan selamat oleh bapanya. Difahamkan, penyanyi itu mula menghubungi bapanya bagi mengetahui lokasi persembunyian. Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab ketika dihubungi mengesahkan penemuan penyanyi itu.
Saya dimaklumkan oleh bapa penyanyi itu sendiri, ND Lala, 53, berhubung penemuan anaknya itu di satu lokasi di Terengganu.
Namun begitu, ND Lala percaya anaknya masih berada di dalam Malaysia kerana MyKad dan passport Shila Amzah masih berada di dalam simpanannya. Sementara itu, Sharnaaz melahirkan rasa terkejutnya ketika dimaklumkan mengenai hal ini. Apa pun semoga Shila selamat dan akan buat kemunculan seperti yang dijanjikan di Pulau Pinang,


Shila Amzah Tandingi Adele & Taylor Swift Di World Music Award 2013


Jujurnya, ini pertama kali mendengar wujudnya World Music Awards yang tahun ini sudah pun masuk edisi yang ke 23 yang bakal berlangsung di Miami, Florida.

Yang penting sekarang ini adalah, Shila Amzah telah tersenarai sebagai calon utama dalam kategori World’s Best Female Artist menandingi 40 calon hebat yang lain.

Pencalonan ini bermakna Shila Amzah kini terpaksa bersaing dengan Adele, Taylor Swift, Selena Gomez, Pink, Kelly Clarkson & Madonna — sebut sahaja, pasti ada dalam senarai.

Menurut laman Wikipedia, majlis anugerah ini mengiktiraf artis berdasarkan rekod jualan album & lagu di’seluruh dunia namun ada laman untuk mengundi yang belum berfungsi.

Walau apa pun mekanisme untuk seseorang artis itu membawa pulang World Music Awards, tahniah diucapkan buat Shila Amzah yang berjaya di’calonkan.

Wednesday, February 6, 2013

Hujan lebat di hari ke 4....



hujan lebat mengiringi jam2 terakhir intern ku pada hari ni... nak wat camne boh? redah je lah... hahhaa... sejuk... sedap tido... sedap makan benda panas2... sedap pelok2... hahahah! ngok... dush dush... btw, today banyak belajar benda baru... for example, masukkan semua panggung punya hasil kutipan jualan tiket cerita Kahwin 5 ke dalam excel n tgk flow of sales... other than that, make massive amount of invoice photocopy (semua wayang yang tayangkan cerita Kahwin 5 kat Malaysia ni), keluar opis kejap anta cheque deposit kat Maybank Cyberjaya, n learn how to handle customer complaint.... almaklumlah.... kelmarin hantar semua tempahan pelanggan.. then ada 2 pelanggan tempah tshirt... tapi malangnya 2 2 tertuka saiz baju... kak fara dah nyalahkan aku... but then, dah memang kerja aq time tu just packaging kan barang only... tade pesan plak suh hati2 tgk saiz baju.... aq ni freshie... so, aq ni more to tukul dengan pahat... ape yang orang suruh, tu yang aku buat... dont expect more okay.... takpelah.. kak farah dah handle.... hahaha.... arini aku berkenalan ngan kak tini, kak tipah, mama, kak fazlin ngah kak nadiah.... aq suke tgk ka nadiah sbb tudung die pelik2... aku pon ske tgk kak lin sbb muka dia familiar... rupenya dia orang muadzam..... huahuahuahuaaaaa..... kecil dunia ni.... ok lah... nak berkemas sbb nak balik... yiihhaaaa......

Tuesday, February 5, 2013

hari ketiga dalam new life

owh hari ke tiga ku.... 5 February 2013.... kerja x banyak.... semua kerja yang diberi, ku habiskan dengan secepat mungkin... dan ni lah akibatnya... aq x da kerja... ngantok.... huaaa... rasa lambat nak pukul 6.... Dr Shireen n The Trio dah balik lepas lunch tadi sbb deyall nak packing... malam ni flight pukul 11 g Berlin.... best nyer ada ceo n director of company..... n btw, just know that in my Industrial Training Log Book will fill and check by En Norman Abdul Halim by himself! terharu.... big boss of the company is my boss... my hero... hahaha! it feels deym good... siaplah tunggu beliau balik Berlin nnt,.... mesti aq bunuh diri... hahaha...

malam semalam g uptown ngan Kak Sara n Abg Abu.... best... ada ular, raccoon, lizard, spiders n macam2 lagi..... haha... by the way, sumpah yong taufu kat uptown Seri Kembangan tersgt2 nampak menarik n sedap... tapi aq x berpeluang rasa... so, tahan je...


setakat ni,... dalam company yang aq praktikal ni, kalau setakat nak suruh cari file, semak file, reorganize file system, Payment Voucher Form fill up, Online Sales form fill up, cheque photostat, cheque fill, multiburn dvd using specific machine, n banyak lagi kerja2 rumit aq boleh handle.... alhamdulillah... hari ke tiga berjalan lancar... amin....

Monday, February 4, 2013

hari kedua kerja kerja kerja

second day or working....4 February 2013.. i cant breath! fenat fenat.... huaaa..... tapi x terasa di fikiran sebab semalam dapat jalan2! tq kat abg esma sbb bawak g jalan....



g tgk wayang kat Alamanda Putrajaya... around 20 minutes from Cyberjaya...



Bullet to the Head.... boleh tahan... x sempat lah kalau mereka2 yang menonton wayang untuk lakukan wayang sendiri dalam panggung tuh... hurm, agak kejam sebab most of the killing scene, they shoot right through their enemies heads! deym! bagi mereka yang memang kaki gangster, ini suatu perkara yang best untuk di praktikkan.... dan sebaliknya lah bagi mereka yang hanya suka menonton dan menilai...

after abes movie, balik ke Cyberjaya semula sbb aq x parking kereta kat umah.... aq parking kereta kat Starbucks... so, after amik kereta, hantar balik ke umah kat Taman Pinggiran Cyber, abg esma suh aq pack x ikot abg esma lepak kat Bukit Jalil! phuyo!! setelah sekian lama, dapat gak ku menjejakkan kaki ke sini.... hahaha..... dah tuh? tdo lah lepas tuh! krohh krohh krohh.... pepagi jam aq dah memekak suh bangun... rasa nak sambung tido balik tapi memikirkan takot jalan nak ke Cyberjaya jem, ku gagahkan diri mandi n bersiap smbil ku paksa abg esma bgn hantar ku balik ke Cyberjaya... hehehe... zalimnya aq.... hahah.. k lah.. nak sambung kerja... tata titi tutu...


(1/10 tinggal untuk di setelkan... so, bleh bayangkan lagi 9/10 yang ku dah setelkan tadi? huaaa....)

Friday, February 1, 2013

Ajari aku


Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku
Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku
Ajari aku tuk bisa mencintaimu

hari pertama

hari ini 1/2/13.... bermulalah kerjaya aq sebagai seorang yang bekerjaya...... di company yang selama ini aku impikan..... KRU STUDIOS SDN BHD.... alhamdulillah..... salah sati dair impian aq telah tercapai.... semalam result exam semester lepas dah keluar..... alhamdulillah sustain.... tapi agak sedikit kecewa dengan salah satu subject yang telah ku pulun bermati matian... tapi apakan daya... Allah telah menetapkan itu rezeki ku, ku pasrah, ku redha... secara keseluruhan, alhamdulillah aq berpuas hati....

seawal 9.00 pagi ku dah sampai ke company ini n berkobar kobar di dada.... bila kak Emi bahagian International Business of KRU STUDIOS menyatakan yang aku bukan bekerja di bawah beliau tetapi directly under encik Norman, rasa berkobar bertukar menjadi kalut, nervous, gigil n macam2 lagi.... tapi hari ini en Norman x masuk opis... beliau menyatakan beliau tidak sihat kerana baru balik dari Perancis... so, kerja aku hari ni adalah, tolong mana yang patot... aq offer diri untuk kerja.... aku tolong packaging album KRUNOMENA.... album baru dari TRIO beradik ni yang baru dilancarkan semalam.... semua orang dengan kerja masing2.... so, aq just on9, tgk2 sana tgk2 sini, cuci mata kiri kanan... hahaha!

lunch! best2..... hehehe.... nasi Baryani Pakistan.... x pernah rasa n sedap.... rugi x rasa.... best2....

ok lah... nak sambung kerja semua.... bye2.....

Wednesday, January 9, 2013

This is me

This is real

This is me
I'm exactly where I'm supposed to be now
Gonna let the light shine on me
Now I've found who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I wanna be