Saturday, March 9, 2013

Tragedi : Kecelakaan

3/3/2013...

Tarikh yang indah... tapi bukan indah bagiku.... kemalangan yang hampir semua orang menyangka meragot nyawaku... alhamdulillah ku diberikan 1 lagi peluang untuk teruskan hidup di muka bumi ini....

tayar belakang belah kanan tiba2 meletop, kereta berpusing, berguling.... aku hanya mampu menyebut kalimah ALLAH! beberapa kali sewaktu kejadian.... alhamdulillah aq selamat... cuma ada sedikit bengkak di tepi pipi dan leher... kereta.... as u guys can see..... total loss..... nothing can do.... maaf kereta kene tidak dapat bersama dengan ku lagi....


gambar malam kejadian.. ku ambil sambil terbaring di bahu jalan...


sakit gile rupanya kene cucuk kat sini... ada 3 lubang kat kulit ku.. kata nurse lelaki tuh, susah nak cari urat aku.... deym

Sehari Bersama si dia

SUKI One In A Million.....





owh! dah lama ku nantikan untuk dapatkan snap bersamanya... akhirnya husbandnya invite dia datang.. oh yeah.... cool gurl!



Tuesday, March 5, 2013

Watak – Watak Pengguna Di Facebook



1. MODEL ↓
Tukar gambar setiap hari

2. PENJENAYAH ↓
Tukar nama setiap hari…

3. OVER ACTING @ PERASAN BAGUS ↓
Namanya menggunakan simbol² sehingga menyusahkan kwn² nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh - 71M@T -> Jimat)

4. WARTAWAN ↓
suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting !

5. PENGGANAS ↓
Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc)

6. BINTANG FILEM ↓
Suka update status setiap 5 minit

7. BINGUNG ↓
Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-’

8. PERASAN HEBAT ↓
Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy ==”

9. BUDAK HINGUSAN ↓
Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gmbr dgn mulut terbuka luas, tak takut ke lalat masuk dlm mulut ?

10. SHOWOFF ↓
Nak makan pun siap ambil gambar dulu dan dibuat pic profile.

Hahahaha! ada aku kesah?



Monday, March 4, 2013

Panas Petang


pukul 3.39pm.... 4/3/2013.. panas nya petang ni.. petang pertama setelah cuti seminggu sebab kecelakaan yang melanda ku minggu lepas.... storynya bakal menyusul kemudian...

ni nad.. budak af... budak mmu... budak department aku... budak meja sebelah aku... nice... ada geng gado.. ada geng ngumpat.... ada geng gossip... weeeehhhuuuui