Tuesday, September 30, 2014

some people just dont know about others and didn't want to think about others...

Wednesday, September 3, 2014

Sejuk sepi

Luahan hati

Aku paling benci orang yang tibe2 menjerit kat kita

Lagi2 kalau pmpn...

Jagalah adab tu

X elokkan...
Sedap2 dapat maki free dari aku

Lagi2 time aku ngah tdo... Cakaplah elok2....

Okbai

Wednesday, July 16, 2014

Sakitnya Aku Membenci Kamu, Sakit Lagi Mencintaimu

Yezza.. sakit membencimu.. sakit untuk tidak pedulikan kamu... sakit untuk berdiam diri.. sakit untuk berlalu pergi....

Yezza.. sakit mencintaimu.. sakit menyayangimu... sakit prihatin kepadamu... sakit dengar kata3 cintamu.. sakit teringatkanmu....

Berlalu pergi atau bertahan lagi?

Monday, July 14, 2014

NILAI SEBENAR SEORANG ISTERI...


Seorang penceramah mengadakan permainan kecil kepada tetamu di dewan yang sudah berkeluarga dan meminta 1 orang datang ke depan.
PENCERAMAH: ”Tulis 10 nama yang paling rapat dengan anda”
Lalu lelaki tersebut menuliskan 10 nama, ada nama jiran, orang tua, teman kerja, sahabat, anak dan juga isterinya serta seterusnya.
PENCERAMAH: "Sekarang sila pilih 7 di antaranya anda ingin hidup terus bersamanya"
Lelaki itu memadam 3 nama yang ditulisnya tadi.
PENCERAMAH: "Sekarang hapuskan 2 nama lagi, sehingga tinggal 5 nama sahaja di papan tersebut..."
PENCERAMAH : “Hapus 2 nama lagi...”
Maka tinggal 3 nama, iaitu nama orang tua, anak dan isterinya.
Suasana dewan menjadi hening, mereka berfikir semua sudah selesai dan tak ada lagi yang harus dipilih.
Tiba-tiba PENCERAMAH berkata: “Silakan padam 1 nama lagi!”
Lelaki itu dengan perlahan-lahan mengambil keputusan yang sulit dan menghapus nama orang tuanya.
PENCERAMAH : "Silakan pilih 1 nama lagi!"
Lelaki tersebut menjadi bingung. Kemudian mengangkat kapur dan dengan berat hati mulai menghapus nama anaknya dan lelaki itu pun menangis.
Setelah suasana tenang,
PENCERAMAH bertanya kepada lelaki itu, "kenapa kau tidak memilih orang tuamu yang telah melahirkan dan membesarkanmu, tidak juga memilih anak yang darah daging anda sendiri, sedangkan isteri itu dapat kau cari lagi?"
Semua orang di dalam dewan tersebut terpaku menunggu jawapan dari lelaki tersebut.
Lalu lelaki itu menjawab:
”Seiring waktu berlalu, orang tua saya akan pergi meninggalkan saya, manakala anak jika sudah dewasa akan berkahwin, dan juga pasti akan meninggalkan saya. Sedangkan yang benar-benar boleh menemani saya dalam hidup ini hanyalah ISTERI saya. Orang tua dan anak bukan saya yang memilih, tapi Tuhan yang menganugerahkannya. Sedangkan ISTERI, sayalah yang memilih dari sekian banyak wanita yang ada di dunia ini.”
Semoga kita semua boleh mengambil hikmah dari cerita diatas. Sayangilah isteri anda..
Tuhan
Wanita yg membaca ini
wanita pilihanMu
wanita yg cantik, 
pintar cari duit, kuat & sabar...
Sayangilah dia serta kasihanilah dia.
Tolong bantu tingkat kan kehidupannya, mudahkan rezekinya,  badannya,
Jika dia melangkah mudahkan langkahnya & selamat kan dia.

Sunday, July 6, 2014

Hargai Lah Orang Yang Dah Sayang Kat Kita

Bf - sayang..
Gf - eh ape ni.?jangan panggil aku sayang lah
Bf - kenape niey?...
Gf - perkenalkan,my boyfriend 'Adam'
Bf - tapi aku ni sape bagi kau.?
dia kan kawan baik membe kau 'Aida'
Gf - dia jage aku dgn baik,ape aku nak semua dapat,
Tapi kau satu pun xdapat
Bf - habis hujan-2 kau suruh aku dtg rumah kau,
aku sanggup pergy,aku DEMAM,kau suruh aku pergi
belikan makanan,aku sanggup pergi,walaupun aku rasa
mcm nak MATI,time duit aku untuk makan seminggu,
kau mintak aku belikan baju,aku belikan sebab aku nak
jadi yang terbaik untuk kau,aku sanggup tahan lapar.
Gf - sape suruh kau buat mcm tu..Aku tak sayang kau,
skarang hati aku untuk 'Adam'
Bf - okey sayang..! Itu yang terbaik untuk kau.,
Aku takkan benci kau,sebab dalam hati aku cuma untuk kau..Mungkin bila kau dah menyesal masa tu aku
tak akan ada di dunia ni lagi..Mungkin aku dah pergi jauh..
Aku dah cuba jadi yang terbaik untuk kau,aku balik dulu,
bye Salam
Gf - Komsalam
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2 minggu kemudian
CALLING.........
Nombor yang anda dail tidak dapat dihubungi..
Pergi rumah Bf tak ada
Tanya orang sebelah tak tau
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kawan Bf - weyh kau tak tahu ke dah seminggu lebih
dia pergy..Dia meninggal seminggu lepas putus dgn kau.
Dia meninggal time pegy beli cincin yang kau nak 2..
Dia sakit APENDIKS,,sakitnya dah teruk dan tak dapat
bertahan lagi
Gf - terkedu dan menangis penyesalan
Kawan Bf - ni cincin untuk kau dan sepucuk surat..
SURAT:
AWAK AMBIKLAH CINCIN PEMBERIAN
SAYA YANG TAK SEBERAPA NIEY,
AWAK DAH LAMA NAKKAN,
MAAF SAYA BARU BAGI SEKARANG,
SEBAB SAYA TAK BERKEMAMPUAN,
SAYA HARAP AWAK BAHAGIA,
SAYA TAK BENCI AWAK...
SAYANG AWAK
Gf - awak maafkan saya!! (menangis  *Hargai Lah Orang Yang Dah Sayang Kat Kita . Right ? 

Tuesday, July 1, 2014

Salahkah

Salahkah ku bila mencintamu sepenuh hati...

Lirik penuh makna... salah kah aku memilikimu? Salah kah aku ada dirimu?

Monday, June 30, 2014

Terumbang ambing

Selalu kita alpa tentang perkara yang berlaku keliling kita. Kejarkan nafsu dan kesedapan sampai lupa kesan dan akibatnya kepada diri kita.

Wednesday, May 21, 2014

in a relationship, you give someone your heart to look after, and you tell yourself that you're safe. But, you never know it. Today or tomorrow is going to be the day that they drop it like a stone.

Thursday, February 6, 2014

sekian lamanya

Assalamualaikum...

setelah sekian lamanya tak ku jenguk blog merangkap dairi hati ini....

banyak perkembangan dan perubahan yang berlaku dalam hidup aku sekarang,....

aku dah convo, dah puas duduk rumah...

hidup diteruskan ke peringkat seterusnya..

KERJAYA

alhamdulillah harini hari ke empat aku bekerja di tempat aku belajar dahulu... UNIVERSITI TENAGA NASIONAL KAMPUS SULTAN HAJI AHMAD SHAH, MUADZAM SHAH, PAHANG sebagai assistant lecturer... lebih kurang atas dari tutor tapi bawah dari lecturer.. atas bantuan dan semangat dari pelbagai pihak, berada lah aku di sini mendevelop career. sambil sambung plan untuk upgrade degree aku ke master insyaAllah..

PERSONAL LIFE

baru2 ni ada seseorang nak berkenalan dengan ku... alahai apalah salahnya... tambah kawan boleh je kan. cuma kali ni aku rasa special sket sebab dia memang ideal dengan apa yang aku idamkan selama ini... you know lah.. saiz tubuh aku ni yang umpama jambu air... kalau aku start usha dulu, konfirm orang lari bagai nampak hantu.. almaklumlah taste aku agak tinggi.. dan tak sangka sebelum ku jumpa taste ku, taste ku datang kepada ku dulu..

what a lucky man i am.. dari kenalan kepada kawan, kepada sahabat, kepada orang yang kita amik berat, kepada orang yang kita bertambah sayang, kepada orang yang kita cintai... bagai bulan jatuh ke riba... aku rasa tanggungjawab yang dah lama aku tak rasa kan.. tanggungjawab mrnjaga bukan hati ini sahaja tetapi juga hati seseorang yang aku sayang... aku harap hubungan ini akan berkekalan selama mungkin.. wahai teman yang aku cintai.. aku harap yang terbaik juga dari mu..

aku serahkan hati jiwa raga dan segalanya kepadamu.. dalam hubungan kene saling lengkap melengkapi.. bantu membantu.. nasihat menasihati... percaya antara satu samalain.. aku harap kau tak hancurkan kepercayaan ku... ku akan selalu percayakan mu...

walaupun kita berjauhan, kita akan sentiasa dekat insyaAllah.. aku percaya hubungan jarak jauh boleh berjaya... mudah mudahan suatu hari nanti kita dapat bersama selamanya...